Alfred Schreuder, de trainer van Club Brugge

Schreuders Club Brugge niet naar bekerfinale na pijnlijk verlies tegen Gent

Ondanks een 1-0 zege in het eerste duel is Club Brugge er niet in geslaagd om de finale van het Belgische bekertoernooi te bereiken. De ploeg van trainer Alfred Schreuder ging woensdagavond op eigen veld hard onderuit tegen AA Gent: 3-0.

Het ging al snel fout voor Brugge, waar Noa Lang in de basis begon. Na drie minuten kwam Gent op voorsprong door een doelpunt van Vadis Odjidja-Ofoe.

Nog voor rust tekende Alessio Castro-Montes namens de bezoekers voor de 2-0. Tot overmaat van ramp moest Brugge na de tweede gele kaart van Dennis Odoi vroeg in de tweede helft met tien man verder.

Noa Lang (Club Brugge)

Toen Laurent Depoitre de stand meteen na het wegsturen van Odoi met een rake kopbal op 3-0 bracht, was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Ook na een invalbeurt van spits Bas Dost kon Brugge het tij niet meer keren.

Anderlecht of Eupen

Donderdagavond treffen Anderlecht en KAS Eupen elkaar in de tweede halve finale. Het eerste duel tussen die clubs eindigde in 2-2. De finale van het Belgische bekertoernooi is half april.