Almere City-verdediger Ramon Leeuwin stopt Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson

Drie beloftenelftallen verliezen, Excelsior gaat Jong Ajax voorbij

De beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie hadden een vervelende maandagavond. Jong Ajax, Jong Utrecht en Jong AZ kregen een nederlaag aan hun broek. Dat kwam vooral de Amsterdammers slecht uit.

Jong Ajax, tot maandag de nummer drie in de eerste divisie, verloor thuis van laagvlieger Almere City. Al binnen het half uur kwam de bezoekende ploeg van Alex Pastoor op een 2-0 voorsprong door goals van Jeffry Puriel en Tijmen Wildeboer.

Ajax leek snel te herstellen van de tik na een doelpunt van Naci Ünüvar. Maar na rust was het opnieuw Puriel die scoorde en daarmee Ajax een plekje liet zakken op de ranglijst.

Nieuwe nummer drie

Dat kwam doordat Excelsior, tot maandag de nummer vier, een belangrijke uitoverwinning boekte (0-1) bij Jong Utrecht. Reuven Niemeijer was de doelpuntenmaker. Bij de 6-2 zege van vorig weekeinde tegen directe concurrent Jong Ajax legde de middenvelder er ook al één in en gaf twee assists.

Excelsior stoot Jong Ajax op basis van doelsaldo van plek drie. FC Volendam en FC Emmen, de nummers één en twee, plekken die directe promotie afdwingen, zijn nog ver uit zicht voor de Rotterdammers.

Zo is de stand van zaken nu in de Keuken Kampioen Divisie:

Stand in de eerste divisie

NAC Breda boekte een belangrijke overwinning bij Jong AZ. De bezoekers wonnen in een niet zo enerverende partij met 2-0 en houden daarmee de deur op een kier naar een plek die recht geeft op promotiewedstrijden naar de eredivisie.

Verdediger Danny Bakker bracht NAC na ruim twintig minuten op voorsprong nadat Jong AZ-doelman Beau Reus onder de bal was doorgevlogen na een corner. In blessuretijd besliste de in goede vorm stekende vleugelspeler Odysseus Velanas het duel.