NOS Sport

Kogelstootster Schilder verbaast atletiekwereld met record van 19,72 meter

Kogelstootster Jessica Schilder heeft voor de tweede keer binnen een week in Apeldoorn het Nederlands record indoor verpulverd.

De 22-jarige Schilder kwam zaterdag bij haar tweede poging tot een afstand van 19,72 meter, een verbetering van maar liefst 46 centimeter. Dat is de beste prestatie van het indoorseizoen wereldwijd.

"Er zullen nu wel wat ogen mijn kant op komen", zegt Schilder over de internationale aandacht die voor haar ongetwijfeld zal toenemen. "Dat vind ik minder, maar aan de andere kant: ik gooi die kogel alleen."

De Volendamse stootte afgelopen zondag met 19,26 meter het oude indoorrecord van Corrie de Bruin (18,97 meter bij de EK indoor in Valencia in 1988) al uit de recordboeken. Schilders persoonlijk record was tot dan 'slechts' 18,69 meter.

In de buitenlucht staat het Nederlands record nog wel op naam van De Bruin, die in 1998 op Papendal 18,87 meter stootte.

Birmingham

Schilder, atlete van Hera uit Heerhugowaard, doet in maart mee aan de WK indoor in Belgrado. Ook Liemarvin Bonevacia, Zoë Sedney en Lieke Klaver zijn in voorbereiding op de WK indoor.

Zij kwamen zaterdag in actie bij de Grand Prix in Birmingham. Bonevacia en Klaver werden tweede op de 400 meter. Sedney schreef de 60 meter horden zelfs op haar naam.

Bonevacia, Sedney en Klaver lopen in Birmingham warm voor WK indoor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl