NOS Sport

Hamilton spreekt voor het eerst in openbaar: 'Heb een moeilijke tijd gehad'

Hamilton erkent moeilijke periode: 'Maar nooit gezegd dat ik zou stoppen'

Lewis Hamilton geeft toe dat hij "een moeilijke tijd" achter de rug heeft gehad na het mislopen van het Formule 1-kampioenschap in december.

De 37-jarige Brit sprak vrijdagochtend bij de presentatie van de nieuwe Mercedes-bolide (de W13) op Silverstone voor het eerst in het openbaar sinds zijn grote teleurstelling. De zevenvoudig wereldkampioen, die de titel aan Max Verstappen moest laten, liet nadien niets meer van zich horen.

'Nooit gezegd dat ik zou stoppen'

De speculatie barstte meteen los dat Hamilton zijn raceloopbaan voor gezien wilde houden, maar dat ontkrachtte de coureur. "Ik heb nooit gezegd dat ik wilde stoppen", aldus Hamilton. "Maar na verloop van tijd krijg je het besef dat je weer in de aanval moet gaan."

Hamilton zegt geen idee te hebben wat het nieuwe Formule 1-seizoen voor hem gaat brengen. "Ik heb geen doelen voor dit jaar, maar natuurlijk willen we als team het ultieme: vechten om de wereldtitel."

Hij hoopt met Mercedes voor de negende keer de constructeurstitel te winnen. "We willen dingen gaan doen die nog nooit zijn gedaan."

  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team
    De nieuwe Mercedes-bolide: de W13
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team
    De nieuwe Mercedes-bolide: de W13
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team
    De nieuwe Mercedes-bolide: de W13
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team
    De nieuwe Mercedes-bolide: de W13

Hamilton krijgt bij de presentatie bijval van Mercedes-teambaas Toto Wolff. "We weten niet eens of we dit jaar een gooi naar de wereldtitel kunnen doen", zegt de Oostenrijker, doelend op de nieuwe regels die komend seizoen in de Formule 1 gelden. "Maar ik weet zeker dat we er alles aan gaan doen om weer competitief te kunnen zijn."

Geen twijfels bij Wolff

Wolff liet eerder tegen de BBC weten dat hij er nooit aan heeft getwijfeld dat Hamilton zijn loopbaan zou vervolgen. "Maar we moeten niet vergeten dat de coureur zwaar teleurgesteld was", zegt de teambaas over het afgelopen seizoen.

"Lewis was de beste op het circuit, hij domineerde, en dan wordt alles, tegen de regels in, door een individu (wedstrijdleider Michael Masi, red.) weggenomen. Het was moeilijk om dat te verteren. Lewis staat voor gerechtigheid en sportiviteit. Hij heeft tijd nodig gehad, maar zit weer goed in zijn vel."

Donderdag werd bekend dat autosportfederatie FIA wedstrijdleider Masi laat vervangen na intern onderzoek naar de bijzondere ontknoping van het wereldkampioenschap in de laatste race van het afgelopen seizoen.

De Australische wedstrijdleider dirigeerde bij de Grand Prix van Abu Dhabi één ronde voor het einde vijf achterblijvers die tussen Hamilton en Verstappen reden voorbij de safety car, waardoor de allesbeslissende laatste ronde begon met beide rivalen direct achter elkaar. Verstappen profiteerde toen met zijn versere en snellere banden van de situatie.

George Russell, de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl