NOS Schaatsen

Nederlandse shorttrackers komen 0,002 seconde tekort voor finaleplek

Nederlandse shorttrackers lopen olympische finale aflossing mis

De Nederlandse shorttrackmannen hebben zich in Peking net niet weten te kwalificeren voor de olympische finale van de relay. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Jens van 't Wout en Sven Roes kwamen in de halve finale 0,002 seconde tekort op nummer twee Rusland.

Nederland liet zich in de race goed van voren zien en nam in de slotfase ook het initiatief met onder anderen een rappe Knegt, maar op de finish was het De Laat die Semjon Jelistratov van de Russische ploeg voor moest laten. Zuid-Korea won de race.

Voor Nederland rest nu de B-finale, maar daar zat Oranjeploeg na afloop even niet op te wachten. "Semjon kwam met zoveel snelheid aan. Ik merkte in de bocht dat ik al snelheid verloor. Ik heb het verknald", baalde de zichtbaar teleurgestelde De Laat.

Canada was in de eerste halve finale het sterkst, met onder anderen de geroutineerde Charles Hamelin in de gelederen. De drievoudig olympisch kampioen gaat zich opmaken voor zijn vierde olympische finale op de aflossing.

Drie Nederlanders in series al naar huis

Op de 500 meter (individueel) eindigde het olympisch verhaal van Itzhak de Laat, Jens van 't Wout en Dylan Hoogerwerf al in de series.

De Laat en Hoogerwerf kwamen ten val zonder dat ze gehinderd werden door tegenstanders. Van 't Wout liep bij een inhaalactie tegen een straf aan, omdat hij afweek van zijn lijn en daarmee de Chinees Sun Long zwaar hinderde.

Bekijk hieronder de reacties van bondscoach Jeroen Otter en shorttracker Dylan Hoogerwerf:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl