Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen kan op jacht naar zesde Premier League-titel, Cullen debuteert

Michael van Gerwen kan op jacht naar zijn zesde Premier League-titel. Hij is een van de acht deelnemers die door dartsbond PDC zijn geselecteerd voor het toernooi.

Naast Van Gerwen doen ook onder anderen wereldkampioen Peter Wright en Gerwyn Price, de huidige nummer één van de wereldranglijst, mee aan het toernooi dat aanstaande donderdag begint in Cardiff.

8 deelnemers Premier League

Michael van Gerwen
Peter Wright
Gerwyn Price
Gary Anderson
Michael Smith
James Wade
Jonny Clayton
Joe Cullen

Jonny Clayton is de regerend kampioen en Joe Cullen debuteert in de Premier League. Hij won zondag nog de Masters, een majortoernooi met de top-24 van de wereld, en verdiende daarmee op de valreep een ticket.

De 32-jarige Nederlander beleefde in 2021 een moeizaam jaar, met als dieptepunt een coronabesmetting tijdens het WK. Daardoor moest hij zonder te spelen opgeven in de derde ronde. Hij won de Premier League vijfmaal, een keer minder dan recordhouder Phil Taylor.

De Premier League kent dit seizoen een nieuw format. De acht darters spelen in zeventien rondes kleine toernooien tegen elkaar, met een kwartfinale, halve finale en finale. De winnaar per ronde krijgt vijf punten, de verliezend finalist drie en de overige twee halvefinalisten twee stuks.

De vier darters die aan het einde van de zeventien speelrondes de meeste punten hebben, plaatsen zich voor de play-offs en strijden vervolgens om de titel. In totaal wordt er zo'n 1,2 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd.

Op 24 maart staat in Ahoy Rotterdam de achtste speelronde op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl