Virgil van Dijk na zijn goal

Ziyech scoort schitterend in derby en Van Dijk helpt Liverpool aan winst

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk heeft met een goal een belangrijke rol gespeeld in een moeizame overwinning van Liverpool op Crystal Palace (3-1).

En ook Hakim Ziyech scoorde, voor Chelsea. Met een weergaloos schot zette hij Chelsea op voorsprong tegen Tottenham Hotspur, een wedstrijd die uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen.

Inlopen op City

Liverpool en Chelsea lopen door de winst in op Premier League-koploper Manchester City, dat zaterdag bij Southampton gelijkspeelde.

Liverpool heeft nu negen punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld. Nummer drie Chelsea heeft een wedstrijd meer gespeeld dan City en staat op tien punten achterstand.

Liverpool ging furieus van start tegen Crystal Palace. Al na acht minuten kopte Van Dijk een corner overtuigend tegen de touwen. Na een halfuur tekende Alex Oxlade-Chamberlain voor de tweede treffer van Liverpool. De Engelsman was na een vloeiende aanval het eindstation op de hoek van het vijfmetergebied.

Na deze goals werden de rollen volledig omgedraaid. Crystal Palace kreeg meerdere grote kansen en dit resulteerde tien minuten na rust in de aansluitingstreffer van Odsonne Édouard. Daarna bleef Crystal Palace aandringen, maar een tweede treffer zat er niet in.

Vlak voor het eindsignaal werd Liverpool-aanvaller Diogo Jota naar de grond gewerkt door doelman Vicente Guaita. De scheidsrechter zag er na tussenkomst van de VAR iets strafbaars in en kende een penalty toe. Deze werd benut door Fabinho.

Ziyech en de kruising

Chelsea en Tottenham, waar Steven Bergwijn in de basis begon, kwamen voor rust niet tot scoren. Wel maakte Ziyech een actieve indruk. Zijn goede optreden zette hij vlak na de pauze op sublieme wijze luister bij. Hij kreeg de bal aangespeeld, legde 'm voor zijn linkerbeen en krulde 'm in de kruising.

Nog geen tien minuten later kopte verdediger Thiago Silva een vrije trap van Mason Mount binnen voor Chelsea. Daar bleef het bij wat betreft de doelpunten.