Vreugde bij Liverpool
NOS Voetbal

Liverpool treft Chelsea in finale League Cup na Jota-show tegen Arsenal

Liverpool neemt het op 27 februari in de finale om de League Cup, het tweede Engelse bekertoernooi, op tegen Chelsea. De ploeg van Jürgen Klopp won met 2-0 bij Arsenal door twee treffers van Diogo Jota. Vorige week bleef het duel doelpuntloos.

Arsenal leek na de 0-0 van een week eerder licht in het voordeel te zijn, maar kwam bedrogen uit. Na een prima eerste kwartier, met onder meer een vrije trap van Alexandre Lacazette tegen de lat, daalde het niveau van de Londenaren.

Liverpool, nog altijd zonder Afrika Cup-gangers Mohamed Salah en Sadio Mané, nam gaandeweg het initiatief over en zag Jota scoren. De Portugees troefde tegenstander Takehiro Tomiyasu af, sneed naar binnen en passeerde doelman Aaron Ramsdale.

Diogo Jota

Kort na rust kreeg Lacazette nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Franse spits knalde de bal uit een pass van Albert Sambi Lokonga hoog over.

Vervolgens was het Liverpool dat de klok sloeg. De pas 17-jarige Kaide Gordon verprutste op aangeven van Jota een dot van een kans. Jota gaf in de slotfase zelf maar het goede voorbeeld en mocht, na interventie van de VAR, alsnog juichen. Hij stond net geen buitenspel.

Arsenal-middenvelder Thomas Partey, net terug van de Afrika Cup, werd vervolgens met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd uit het veld gestuurd. Liverpool, met Virgil van Dijk, speelde daarna het treffen eenvoudig uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl