Juventus viert feest, Tammy Abraham van Roma baalt

Ondanks rood De Ligt wint Juventus spektakelstuk in Rome, Inter blijft koploper

Juventus heeft in de Serie A een wonderlijke zege bij AS Roma geboekt. De Oude Dame leek dood en begraven, maar boog in zeven minuten een 3-1 achterstand om en won met 4-3.

Koploper Internazionale boekte thuis tegen Lazio zijn achtste opeenvolgende competitiezege en hield AC Milan onder zich.

Roma's luchtmacht was tegen Juve al enkele keren gevaarlijk geweest toen Tammy Abraham in de elfde minuut raak kopte. Paulo Dybala maakte 1-1 met een fraai bekeken schot. Henrikh Mihitaryan en Lorenzo Pellegrini (mooie vrije trap) zetten Roma na rust op 3-1 en daarmee leek de ploeg van coach José Mourinho op weg naar de winst.

Invaller Álvaro Morata reanimeerde de Oude Dame. De Spaanse spits had een groot aandeel in de 3-2 van Manuel Locatelli in de 70ste minuut en de 3-3 door Dejan Kulusevski. Mattia De Sciglio zette Juve in de 77ste minuut zelfs op 4-3.

Matthijs de Ligt krijgt de rode kaart tegen AS Roma

Kort daarna kreeg Matthijs de Ligt rood na een ongelukkige handsbal en mocht Roma een strafschop nemen. Pellegrini ging achter de bal staan, maar zo fraai als hij de vrije trap inschoot, zo slecht genomen was zijn penalty. Wojciech Szczesny stopte de slappe inzet van de Italiaan. Daarna liet Roma nog twee kansen op de 4-4 liggen.

Skriniar matchwinner Inter

Inter kwam met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de 30ste minuut op 1-0 tegen Lazio. Na een afgeslagen corner legde verdediger Alessandro Bastoni aan en die plaatste de bal van 25 meter in de hoek.

De thuisploeg was in Milaan een stuk sterker, maar liet zich toch verrassen. Arbiter Luca Pairetto gaf een scheidsrechtersbal en Danilo Cataldi speelde die direct diep. De Vrij werd erdoor verrast, doelman Samir Handanovic tastte mis en spits Ciro Immobile schoot binnen.

Dumfries had de 2-1 op zijn schoen, maar stuitte van dichtbij op Lazio-keeper Thomas Strakosha.

Denzel Dumfries mist van dichtbij

Met een prachtige kopbal via de onderkant van de lat bezorgde de Slowaak Milan Skriniar zijn ploeg uiteindelijk de verdiende zege.

Milan dankt Ibrahimovic en Hernandez

AC Milan nam eerder op zondag de koppositie in de Serie A even over van Internazionale. Zlatan Ibrahimovic maakte al na twee minuten de openingstreffer in de uitwedstrijd tegen Venezia en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning (0-3).

Voor de 40-jarige Zweedse spits was de 0-1, een intikker, niet zomaar een treffer. Door die goal heeft hij tegen tachtig verschillende clubs gescoord in de grote vijf Europese competities. Alleen Cristiano Ronaldo kreeg dit deze eeuw ook voor elkaar. Ook heeft Ibrahimovic sinds 1999 in elk kalenderjaar gescoord.

Tegen Venezia waren de ogen niet alleen gericht op Ibrahimovic, maar ook op vleugelverdediger Theo Hernandez. De Franse international sneed drie minuten na de pauze op volle vaart naar binnen en schoot de bal overtuigend tegen de touwen.

Ruim tien minuten later maakte hij zijn tweede treffer uit een penalty. Michael Svoboda maakte hands en kreeg bij die actie rood. Een stunt van Venezia heeft er mede daardoor nooit ingezeten.