Suzanne Schulting
NOS Schaatsen

Schulting laat NK shorttrack schieten vanwege lichte liesklachten

Suzanne Schulting heeft zich afgemeld voor de NK shorttrack in Leeuwarden dit weekend. De titelverdedigster kampt met lichte liesklachten en met het oog op de Olympische Spelen in Peking wil ze geen enkel risico nemen.

Schulting stond afgelopen week nog op het olympisch kwalificatietoernooi van het langebaanschaatsen, maar kon daar haar stempel niet drukken. Ze reed daar dinsdag de 500 meter en begon daarna aan de voorbereiding op de NK dit weekend.

De olympische shorttrackkampioen op de 1000 meter had daarna nog geen last en benadrukt dat de afmelding voor de NK echt als voorzorgsmaatregel dient.

Krachtmeting

Vrijdag worden de voorrondes van de NK shottrack verreden. De finales worden zondag verreden. Na de NK is de ingelaste International Invitation Cup eveneens in Leeuwarden half januari de laatste krachtmeting voor de Spelen.

Vanwege het vervallen van de EK shorttrack in het Duitse Dresden heeft de Nederlandse shorttrackbond de tweede Invitation Cup van het seizoen georganiseerd. Dat wordt voor Melle van 't Wout ook meteen de laatste kans om zichzelf in wedstrijdverband te laten zien.

De jong shorttracker van 19 reed wel nog de voorrondes, maar verlaat door rugklachten het toernooi. Zijn broer Jens heeft zich wel al verzekerd van een plekje in de shorttrackploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl