Manchester City laat Leicester nog even dichtbij komen, maar wint toch: 6-3

Manchester City heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Leicester City. De koploper van de Premier League was op de befaamde Boxing Day, in Engeland traditioneel volgepland met voetbal, met 6-3 te sterk.

Door de overwinning loopt de koploper uit op Liverpool, dat nu zes punten minder heeft. Liverpool heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, omdat de wedstrijd tussen de club van Virgil van Dijk en Leeds United werd uitgesteld vanwege een corona-uitbraak. Ook Wolverhampton Wanderers tegen Watford en Burnley tegen Everton gingen om die reden niet door.

In totaal zijn er in de laatste weken dertien duels in de Premier League uitgesteld, wat ervoor zorgt dat een groot aantal clubs na negentien speelrondes nog niet negentien keer in actie is gekomen.

Negen op een rij

Koploper Manchester City heeft tot nu toe wel alle geplande wedstrijden kunnen spelen. En hoe. De regerend Engels kampioen boekte tegen Leicester City de negende zege op rij.

De thuisploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong via Kevin De Bruyne. De Belg nam de bal keurig aan in het strafschopgebied, wachtte even, draaide open en schoot resoluut binnen. Nog geen tien minuten later stond het al 2-0 nadat Riyad Mahrez na tussenkomst van de VAR mocht aanleggen voor een penalty.

Riyad Mahrez viert zijn rake strafschop

City deed het vervolgens, ondanks de vroege voorsprong, niet rustiger aan. Via Ilkay Gündogan (intikker) en Raheem Sterling (strafschop) liep de club van trainer Josep Guardiola uit naar een 4-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft leken de rollen ineens omgedraaid. Leicester gaf zich niet gewonnen en kwam via James Maddison, Ademola Lookman en Kelechi Iheanacho terug tot 4-3. Met nog 25 minuten te spelen leek een stunt in de maak, maar Aymeric Laporte (kopbal) en Sterling (intikker) maakten een einde aan de droom van de uitploeg.

Doelpuntenregen

Ook op de overige Engelse velden werd volop gescoord. Arsenal, de nummer vier op de ranglijst, won met 0-5 van Norwich City en Southampton was met 2-3 te sterk voor West Ham United. De stadsderby tussen Tottenham Hotspur en Crystal Palace eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Chelsea, de nummer drie van de ranglijst, won met 1-2 bij Aston Villa. De Londenaren kwamen na bijna een halfuur spelen op achterstand door een eigen doelpunt van Reece James. Gelukkig voor de verdediger poetste Jorginho de achterstand even later weg door een strafschop binnen te schieten.

In de tweede helft maakte invaller Romelu Lukaku, die door een coronabesmetting de afgelopen wedstrijd moest missen, de 1-2. Vlak voor tijd werd de aanvaller ook nog gevloerd in het strafschopgebied waardoor Jorginho zijn tweede penalty van de wedstrijd kon benutten.