Bij de woning in Geldrop werd een tussendeur weggeblazen
NOS NieuwsAangepast

Woningen Geldrop en Den Bosch beschadigd door vuurwerkbommen

In Geldrop en Den Bosch zijn gisteravond twee woningen zwaar beschadigd geraakt nadat er zwaar vuurwerk naar binnen was gegooid. De twee explosies vonden min of meer gelijktijdig plaats, maar staan volgens de politie los van elkaar. Er raakte niemand gewond.

Bij de woning in Geldrop werd rond 22.30 uur vuurwerk door de brievenbus naar binnen gegooid. Op het moment van de knal lagen de bewoners te slapen. "Mijn man vloog uit bed", zegt de bewoonster tegen Omroep Brabant. "Overal puin, houtsplinters en glas. De tussendeur lag meters verderop. Die is gewoon volledig weggeblazen."

Volgens een politiewoordvoerder zijn er beelden van een bewakingscamera waarop mogelijk twee daders te zien zijn. De bewoners denken dat er mogelijk een verband is tussen het incident en een rechtszaak waarin ze verwikkeld zijn.

De voordeur en een bovenlicht zijn beschadigd en een binnendeur werd weggeblazen:

Vuurwerkbom door de brievenbus: veel schade aan woning in Geldrop

In Den Bosch ontplofte bijna tegelijkertijd ook zwaar vuurwerk bij een woning. Aan de voorkant het huis is een raam kapot. Mogelijk is het vuurwerk door dat raam naar binnen gegooid. Volgens ooggetuigen ontstond er brand in de woning en werd de brandweer opgeroepen om het vuur te blussen. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl