Riyad Mahrez viert de 0-3
NOS VoetbalAangepast

City soeverein naar achtste zege op rij, Liverpool en Chelsea morsen punten

Regerend Engels kampioen Manchester City heeft op bezoek bij Newcastle United zijn achtste competitiezege op rij geboekt. De koploper van de Premier League klopte de nummer negentien zonder problemen met 4-0.

Nummer twee Liverpool verspeelde punten bij Tottenham Hotspur en zag de achterstand oplopen tot drie punten.

Op St James' Park kreeg City de 1-0 cadeau. Ciaran Clark bukte na een voorzet van João Cancelo, doelman Martin Dubravká bleef versteend op zijn lijn staan en Rúben Dias kopte van dichtbij raak. Met een daverend schot tekende Cancelo na een half uur voor 2-0.

Korte opleving Newcastle

Newcastle leefde kort voor rust wel even op, maar werd daarna weer bij vlagen zoek gespeeld. Dubravka hield Gabriel Jesus en Raheem Sterling nog van scoren af, maar was kansloos op een mooie volley van Riyad Mahrez, die een voorzet van Oleksandr Zintsjenko ineens op de slof nam. In de slotfase liep Sterling een voorzet van Cancelo binnen.

João Cancelo vier zijn goal

City verspeelde voor het laatst punten in de Premier League op 30 oktober, toen de ploeg van coach Pep Guardiola thuis met 2-0 verloor van Crystal Palace. Nadien volgden overwinningen op Manchester United, Everton, West Ham United, Aston Villa, Watford, Wolverhampton Wanderers, Leeds United en nu Newcastle, met een doelsaldo van 24 voor en 3 tegen.

Liverpool gelijk in heerlijk gevecht

Liverpool en Chelsea, City's rivalen, werden recent door coronabesmettingen getroffen en beiden verspeelden punten. Virgil van Dijk was een van de zes afwezigen bij Liverpool.

Ryan Sessegnon (r) en Mohamed Salah (l)

Liverpool speelde vol op de aanval bij Tottenham, dat veel counterkansen kreeg. Alleen Harry Kane was daarbij succesvol. Diogo Jota kopte Liverpool langszij. Na rust bleef het tempo hoog. Liverpool kwam voor door Andrew Robertson (kopbal), die ook rood kreeg na een doodschop.

Tussendoor had Son Heung-Min de 2-2 gemaakt na een misser van doelman Alisson. Het heerlijke gevecht eindigde in 2-2.

Geen uitstel voor Chelsea

Vanwege zeven coronagevallen in de selectie had Chelsea de Premier League verzocht het uitduel met Wolverhampton Wanderers uit te stellen, maar het kreeg nul op het rekest. Met Hakim Ziyech in de basis morste Chelsea na de 1-1 tegen Everton opnieuw punten.

Het werd 0-0 tegen de club van de Nederlandse jeugdinternational Ki-Jana Hoever.

Hakim Ziyech en Ki-Jana Hoever

Wolverhampton, dat een treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel, kreeg kort voor rust een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Een kopbal van Leander Dendoncker miste echter alle kracht.

Pas op het scheiden van de markt zorgde Chelsea voor gevaar. Na een combinatie tussen Marcos Alonso en Christian Pulisic verscheen de Amerikaan na een knappe passeeractie alleen voor José Sá. De doelman voorkwam met een knappe reflex een doelpunt.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl