NOS Sport

'Oudjes' in Abu Dhabi: Nadal maakt na vier maanden zijn rentree tegen Murray

In voorbereiding op de Australian Open heeft Rafael Nadal na vier maanden zijn rentree gemaakt op de tennisbaan. Bij een demonstratietoernooi in Abu Dhabi stond Nadal tegenover niemand minder dan Andy Murray.

De 35-jarige Nadal, twintigvoudig grandslamwinnaar, verloor met 6-3, 7-5 van de een jaar jongere Murray, goed voor drie grandslamtitels.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van de wedstrijd.

Nadal verliest van Murray bij rentree op tennisbaan in Abu Dhabi

Nadal stond vier maanden aan de kant met een slepende voetblessure. Zijn laatste partij speelde hij in augustus op het ATP-toernooi van Washington. "Het voelt goed om weer terug op de baan te zijn", zei Nadal. "Het was geen slechte partij. Ik heb lang geen wedstrijden gespeeld, dus ik kijk er positief op terug."

Nadal is de nummer zes op de wereldranglijst en heeft zijn deelname aan de Australian Open al toegezegd. Murray staat 134ste op de wereldranglijst en maakt kans op een wildcard voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Eerste onderlinge duel in vijf jaar

De Schotse tennisser zei van tevoren dat hij uitkeek naar de confrontatie met Nadal, de eerste in meer dan vijf jaar. Hun laatste ontmoeting was in 2016 op het gravel in Madrid, destijds won Murray van de Spaanse specialist.

Andy Murray en Rafael Nadal voorafgaand aan hun wedstrijd in Abu Dhabi

"Het is behoorlijk lang geleden en laat zien dat ik met blessures heb geworsteld", zei Murray voorafgaand aan de partij. "En ook dat Rafael meer recent ook zijn fysieke problemen heeft gekend. Hopelijk kunnen we als twee 'oudjes' er nog een mooie partij van maken."

Nadal speelt in de Abu Dhabi nog in de wedstrijd om plaats drie tegen Denis Shapovalov uit Canada. Murray neemt het in de finale op tegen de Russische tennisser Andrej Roeblev. De Australian Open beginnen op 17 januari 2022 in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl