Cesar Azpilicueta in duel met Alex Iwobi

Chelsea lijdt puntenverlies, Liverpool maakt zonder Van Dijk geen fout

Door een 1-1 gelijkspel tegen Everton heeft Chelsea duur puntenverlies geleden in de Premier League. Daar kon ook Hakim Ziyech geen verandering in brengen.

Chelsea-trainer Thomas Tuchel kon geen beroep doen op anderen Romelu Lukaku, Timo Werner en Callum Hudson-Odoi. Het drietal werd positief getest op het coronavirus. Ziyech maakte zo zijn opwachting de basis.

Everton miste wegens corona en blessures nog meer spelers. Daardoor namen bijvoorbeeld voor de verandering twee reservekeepers plaats op de bank in Londen. De gasten weerden zich echter kranig.

Doelman Jordan Pickford moest voor rust alleen handelend optreden bij een kans voor Mason Mount.

In de tweede helft leek Chelsea toch de drie punten te pakken. Twintig minuten voor tijd maakte Mount zijn vierde goal op rij in de Premier League door Pickford in de korte hoek te verschalken.

Everton toonde veerkracht en kwam langszij. Een vrije trap vanaf links werd door de jonge verdediger Jarrad Branthwaite bij de tweede paal binnen gewerkt.

Pickford voorkwam daarna een treffer van Thiago Silva door knap redding te brengen op de kopbal van de Braziliaan. Zo leed Chelsea duur puntenverlies in de strijd om de titel. Het gat tussen de nummer drie en koploper Manchester City bedraagt nu vier punten.

Mo Salah maakt de 2-1 voor Liverpool

Nummer twee Liverpool deed het beter. Zonder de op corona positief geteste Virgil van Dijk wist het laagvlieger Newcastle United van zich af te schudden. Het duel eindigde in 3-1.

De bezoekers namen vroeg in de eerste helft verrassend de leiding. Na slecht wegwerken van Thiago schoot Jonjo Shelvey de bal feilloos in de linkerhoek achter de geslagen Alisson.

Liverpool repareerde de achterstand nog voor rust. Na enkele gemiste kansen sloeg Diogo Jota uiteindelijk toch toe. De Portugees zag zijn kopbal gekeerd worden door Martin Dubravka, maar in de rebound was het alsnog raak.

Diogo Jota lost een schot

Even later moest Dubravka opnieuw de bal uit het net halen. Mo Salah kon juichen, nadat Sadio Mané op Dubravka was gestuit. Een fout van Shelvey ging aan de treffer van Liverpool vooraf.

Na de pauze knalde Trent Alexander-Arnold in de slotfase de 3-1 prachtig tegen de touwen. De formatie van Jürgen Klopp blijft zo tegen een punt achterstand aankijken op koploper City.