PSV eindigde als derde in zijn Europa League-groep
NOS Voetbal

PSV stuit op Maccabi Tel Aviv in tussenronde Conference League, Vitesse loot Rapid

PSV stuit op het Israëlische Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. Blijken de Eindhovenaren over twee duels de sterkste, dan voegt PSV zich bij Feyenoord en AZ in de achtste finales van het derde Europese clubtoernooi.

Vitesse is nog in afwachting van een besluit van de UEFA over de afgelaste wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais. Mocht dat in het voordeel van de Arnhemmers uitvallen, dan wacht in de tussenronde Rapid Wien.

De volledige loting van de tussenronde van de Conference League

PSV speelt op 17 februari eerst thuis tegen Maccabi, dat als tweede eindigde in een groep met LASK Linz, HKJ Helsinki en FC Alashkert. PSV werd derde in zijn Europa League-poule, waardoor de Eindhovenaren na de winter verder gaan in de Conference League. Op 24 februari volgt de return in Tel Aviv.

Vitesse begint met een uitduel in Wenen, als de club goed nieuws krijgt vanuit de UEFA. Een week later volgt dan de tweede ontmoeting met Rapid in Arnhem.

Feyenoord en AZ stromen pas in de achtste finales in, omdat beide clubs hun Conference League-groep hebben gewonnen. De loting voor de achtste finales vindt op 25 februari plaats.

Europa League-loting: Barcelona-Napoli

Ook de balletjes voor de tussenronde van de Europa League werden maandag getrokken. Het Barcelona van Memphis Depay, Frenkie de Jong en Luuk de Jong treft daarin Napoli.

De volledige loting van de tussenronde van de Europa League

Atalanta Bergamo, met de Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners, werd gekoppeld aan Olympiakos. Trainer Giovanni van Bronckhorst speelt met zijn nieuwe club Rangers FC tegen Borussia Dortmund, de Duitse ploeg van oud-PSV'er Donyell Malen.

De winnaars van de tussenronde plaatsen zich voor de achtste finales. Er doen geen Nederlandse clubs meer mee in de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl