De garage in Den Bosch waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden
NOS Nieuws

Bossche groepsverkrachtingen: tot 4 jaar cel geëist tegen zes verdachten

Tegen de zes mannen die terechtstaan voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes bij een garagebedrijf in Den Bosch is tot vier jaar celstraf geëist. Beide slachtoffers, die elk afzonderlijk werden misbruikt, waren toen 15 jaar oud.

De verdachten hadden volgens de officier van justitie geen enkel respect voor hun slachtoffers. "De manier waarop de meisjes zijn behandeld, schendt op ongelooflijk grove manier hun lichamelijke integriteit. Zo'n traumatische gebeurtenis heeft diepe impact op hen, maar ook op hun omgeving. Het leven van deze mensen staat totaal op zijn kop."

Het is aannemelijk dat de slachtoffers tijdens het misbruik onder invloed waren. Beide meisjes zeiden dat ze kort daarvoor een of meerdere drankjes hadden gedronken en zich daarna niet lekker voelden. Mogelijk kregen ze heimelijk ghb toegediend.

Gevangenisstraffen

Het OM eiste vrijdag celstraffen variërend van twee tot vier jaar tegen vijf verdachten tussen de 21 en 26 jaar. De 20-jarige Boy M., de zesde verdachte en de eigenaar van het garagebedrijf, hoorde woensdag al zestien maanden cel tegen zich eisen.

Het feit dat meerdere verdachten geen condoom gebruikten tijdens het misbruik ziet het OM als een strafverzwarende omstandigheid.

In februari 2019 meldden zich twee meisjes afzonderlijk bij de politie met opvallend vergelijkbare verhalen. Ze zeiden misbruikt te zijn door meerdere jongens bij een garagebedrijf in de Bossche wijk Orthen.

Kort daarna kreeg justitie acht verdachten in beeld. Het OM besloot zes verdachten te vervolgen. Uiteindelijk deed één slachtoffer aangifte.

Matrassen met spermasporen

Het misbruik vond in alle gevallen plaats boven een ruimte van een garagebedrijf aan de Orthen, waar een aantal matrassen lagen. Op en bij die matrassen trof de politie een groot aantal spermasporen aan.

Ook hing er in het pand een camera. Het OM liet daarvan enkele camerabeelden zien tijdens de zitting. De verklaringen van een van de slachtoffers sluiten goed aan bij de camerabeelden, aldus het OM.

Bij de zitting werden ook expliciete berichten, foto's en filmpjes uit de telefoons van de verdachten getoond. In veel berichten werd gesproken over 'wijven', volgens de officier van justitie een teken dat meisjes als object werden gezien.

Eind januari doet de rechter uitspraak in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl