Marc Overmars
NOS VoetbalAangepast

Filmpje lekt uit: Overmars verlengt contract bij Ajax tot 2026

Marc Overmars heeft zijn contract bij Ajax verlengd. Hij blijft tot en met 2026 directeur voetbalzaken bij de Amsterdamse club. Zijn contract liep tot 2024.

Het nieuws lekte op curieuze wijze uit: Ajax had al een filmpje klaar waarin de contractverlenging bekend werd gemaakt. Dat filmpje kwam dinsdagavond op internet terecht.

'Geweldig nieuws'

Ajax-trainer Erik ten Hag bevestigde dinsdagavond tegenover RTL 7 het nieuws. "Het is een goede zaak, geweldig nieuws", zei hij voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Ajax en Sporting Portugal.

"Ajax is met wat moois bezig en Marc heeft daar een belangrijke rol in. Zijn belangrijkste rol is het samenstellen van de selectie en hij is een klankbord voor mij."

Hieronder het bewuste filmpje van Ajax over de contractverlenging:

De oud-speler van Ajax is één van de architecten van het huidige succes van de Amsterdamse club. Onder zijn leiding vond Ajax weer aansluiting met de Europese subtop. De regerend kampioen verkocht de laatste 9 jaar voor meer dan 600 miljoen euro aan spelers. Daardoor groeide het eigen vermogen van Ajax naar ruim 222 miljoen euro. zo maakte de club afgelopen zomer bekend.

Ten Hag: 'Overmars heeft zijn sporen meer dan verdiend'

Hij is sinds juli 2012 werkzaam in Amsterdam. Overmars werd de afgelopen jaren vaak in verband gebracht met Europese topclubs. Hij werd eerder dit seizoen in verband gebracht met Newcastle United, dat met Saudische investeerders de Europese top wil aanvallen.

Directeur Edwin van der Sar: "Continuïteit is heel belangrijk binnen een club. Je wil ook graag de sterkhouders langer behouden. Dat is soms lastig door grote clubs uit Europa. We gaan de goede kant op met de club, groeien enorm en zowel financieel als sportief gaat het goed. We kunnen steeds tot een hoger niveau komen."

Ajax postte de video woensdagochtend zelf ook, met een kleine knipoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl