Bruma (l) en Mauro Junior vieren de 2-0

PSV zonder spektakel langs Sturm Graz en speelt over twee weken finale in Spanje

In een leeg Philips Stadion heeft PSV goede zaken gedaan in groep B van de Europa League. In een saaie wedstrijd werd Sturm Graz met 2-0 verslagen. Hierdoor heeft PSV nog alles in eigen hand om de knock-outfase van de Europa League te bereiken.

In een weinig spectaculaire eerste helft was het PSV dat de bal had. Veel mogelijkheden leverede dat echter niet op, buiten een kopbal van Carlos Vinícius in de beginfase.

Een fraaie combinatie tussen Bruma met zowel Mario Götze als Vinícius leek af te steven op een doelpunt. Maar oog in oog met doelman Jörg Siebenhandl besloot de aanvaller nóg eens af te leggen waardoor de kans was verkeken.

Na geschutter achterin bij de Oostenrijkers beging doelman Siebenhandl een overtreding op Mario Götze, waarna PSV vlak voor rust een strafschop kreeg. Vinícius schoot vervolgens van elf meter raak.

Stand groep B

Direct na rust kreeg Götze een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De Duitser kopte echter vanuit vrije positie naast. Tien minuten later maakte PSV wel de verdiende 2-0. Na een prachtige assist van Ritsu Duan rondde Bruma koeltjes af.

De wedstrijd bloedde vervolgens dood en beide ploegen wisten amper grote kansen meer te creëren. Een doelpunt van Yorbe Vertessen werd afgekeurd en een afstandsschot van Sturm Graz vloog rakelings langs het doel van Joël Drommel.

'Geen makkelijke overwinning'

PSV-trainer Roger Schmidt loofde na afloop zijn ploeg. "Het was geen makkelijke overwinning, maar we hebben het goed gedaan, Het was hun laatste kans op overwintering dus het was even afwachten hoe ze zouden spelen. Uiteindelijk speelden ze defensief en hadden wij geduld nodig om kansen te creëren. Na de doelpunten hebben we de wedstrijd gecontroleerd."

Schmidt looft team na zege: 'Hadden geduld en hebben de wedstrijd gecontroleerd'

Met de zege is PSV zeker van Europees voetbal na de winterstop. Vraag is of het in de Europa League zal zijn of de Conference League.

Over twee weken hebben de Eindhovenaren aan een punt genoeg op bezoek bij Real Sociedad om zo tweede te worden en door te gaan in de Europa League. Mocht PSV verliezen in San Sebastián, moet het verder in de Conference League.

"Dat wordt een moeilijke wedstrijd", blikt Schmidt alvast vooruit. "Zij hebben een erg goed team, maar wij ook. We hebben aan een punt genoeg, maar wij gaan daarheen om te winnen. We zullen er klaar voor zijn en in onszelf geloven."