Helikopter bij vliegveld Midden-Zeeland
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Vliegveld Midden-Zeeland per direct dicht voor helikopters, limiet bereikt

Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden is per direct gesloten voor helikopters. De limiet van 800 vluchten per jaar is bereikt. De aangekondigde uitbreiding van de vergunning naar 4000 vluchten, is nog niet gepubliceerd. Pas als de provincie Zeeland die vergunning openbaar maakt, mag er weer gevlogen worden.

"Geen enkele helikopter kan nu gebruik maken van onze faciliteiten. Geen ambulanceheli's bijvoorbeeld of vluchten naar de windmolenparken voor de Zeeuwse kust", zegt vliegvelddirecteur Enno Belderok tegen Omroep Zeeland.

Volgens Belderok ligt die nieuwe vergunning voor 4000 vluchten al maanden klaar. "We kunnen onze afspraken niet nakomen en dat vind ik heel vervelend. Ik zit er al twee maanden achteraan en kreeg drie weken geleden nog te horen dat de vergunning maandag gepubliceerd zou worden. Maar het wordt elke week opnieuw maandag. Op het moment dat de nieuwe vergunning van kracht is, kunnen we meteen weer nieuwe vluchten doen. Anders kan het pas vanaf 1 januari weer."

Meerdere bezwaren

In een reactie laat de provincie Zeeland weten het luchtvaartbesluit voor de extra vluchten binnen enkele dagen te publiceren. Volgens een woordvoerder waren er bij de Inspectie Leefomgeving en Transport meerdere bezwaren tegen de uitbreiding van het aantal vluchten binnengekomen en kostte het de nodige tijd "omdat we de afhandeling daarvan wel op een zorgvuldige manier moeten doen".

De provincie heeft vandaag contact opgenomen met het vliegveld en aangegeven dat, totdat het besluit is gepubliceerd, noodvluchten onder verantwoordelijkheid van de provincie gewoon door kunnen gaan.

Advertentie via Ster.nl