Piston-speler Isaiah Stewart met een bloedende wond bij zijn rechteroog
NOS Sport

LeBron James weggestuurd na verwonden tegenstander, Lakers winnen wel

LA Lakers heeft in de NBA bij Detroit Pistons met 121-116 gewonnen, een overwinning die pas tot stand kwam nadat vedette LeBron James - voor de tweede keer in zijn lange carrière - uit het veld was gestuurd.

De 36-jarige James raakte in het derde kwart in een duel om positie onder het bord met zijn hand het gezicht van Isaiah Stewart. Stewart, die daarbij een bloedende wond bij zijn rechteroog opliep, ging daarop achter James aan en kon slechts met moeite in bedwang worden gehouden.

De 20-jarige Stewart werd vanwege zijn agressieve gedrag van het veld gestuurd. De scheidsrechters besloten ook James, die zich wel gedeisd hield en zich ook leek te verontschuldigen voor zijn actie, weg te sturen. Vier jaar geleden werd de NBA-ster in dienst van Cleveland Cavaliers ook al eens voortijdig naar de kleedkamer gestuurd.

De Pistons stonden ruim (99-84) voor na dat derde kwart, maar lieten zich alsnog verrassen. Bij de Lakers namen Anthony Davis (30 punten) en Russell Westbrook (26) het voortouw. Zij bezorgden de bezoekers met een knappe eindsprint nog de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl