NOS SportAangepast

Hockeysters Den Bosch winnen in bedrukte sfeer door nieuws rond Oranje

Hockeysters Den Bosch dankzij Matla langs HDM

In de hoofdklasse hockey voor vrouwen werd vandaag de laatste speeldag voor de winterstop afgewerkt. Koploper Den Bosch versloeg HDM met 1-0, zonder publiek en in een bedrukte stemming vanwege het nieuws rond Oranje.

Deze week werd bekend dat een aantal speelsters van de nationale ploeg zich niet veilig voelt bij Oranje. Bij Den Bosch, hofleverancier van Oranje met zeven internationals, kwam dat niet als een verrassing. Daar waren ook al signalen bekend.

Voorzitter Rob Almering: "Er moet snel een onafhankelijk onderzoek komen, er moet adequaat gereageerd worden. De komende periode (zonder competitie) kan daarvoor goed benut worden."

Hockeybolwerk Den Bosch kritisch op Oranje: 'Onderzoek moet onafhankelijk zijn'

Den Bosch versloeg HDM door een goal van spits Frédérique Matla. Zij scoorde voor het zeventiende duel op rij. Daarmee nam ze het clubrecord van Maartje Paumen (16) over.

SCHC en Amsterdam winnen ook

Achtervolger SCHC versloeg Klein Zwitserland met 3-0. Yibbi Jansen, Xan de Waard en Ginella Zerbo scoorden voor de thuisploeg. Sabine Plönissen voorkwam met haar treffer in de tweede helft dat Amsterdam punten verloor bij Oranje-Rood (1-2).

Den Bosch heeft na 13 duels maar liefst 35 punten. SCHC volgt op 8 punten. Amsterdam, dat vorige week van SCHC verloor, staat op 9 punten achterstand.

Op 6 maart gaat de hoofdklasse weer verder.

Stand na speelronde 13 in de hoofdklasse dames

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl