NOS Nieuws

Paniek en chaos op vliegveld Atlanta nadat vuurwapen per ongeluk af gaat

Er was enige tijd paniek op de internationale luchthaven van de Amerikaanse stad Atlanta nadat per ongeluk een vuurwapen was afgegaan in een van de terminals. Het vliegverkeer werd tijdelijk stilgelegd.

Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe mensen in de vertrekhal op de vloer liggen en kruipen:

Chaos na schoten in terminal Atlanta

Het vuurwapen ging onopzettelijk af bij een veiligheidscheckpoint, zegt een politiewoordvoerder. Volgens de woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen en was er geen sprake van gevaar voor de passagiers en medewerkers op de luchthaven. Agenten doen onderzoek naar het incident.

Getuigen beschrijven een flinke chaos nadat de schoten waren te horen. Een reiziger vertelt tegen CNN dat mensen opeens begonnen te rennen. "We dachten dat die bang waren om hun vlucht te missen, maar toen begonnen opeens meer mensen te rennen en te gillen dat er iemand aan het schieten was."

Inmiddels is de rust op de Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport teruggekeerd en is het vliegverkeer weer op gang gekomen. Wel moesten reizigers door het incident langer in de rij staan voor ze konden inchecken. Het was sowieso al druk op het vliegveld. Rond Thanksgiving reizen veel Amerikanen naar familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl