Leonardo Bonucci
NOS Voetbal

Voor het eerst in 328 competitieduels twee treffers Bonucci, record Zlatan

Juventus heeft in de Serie A de derde zege op rij geboekt. In Rome werd Lazio met 2-0 verslagen, waardoor de Turijnse formatie naar de zesde plek klom en in punten gelijk is gekomen met Lazio.

Juventus, met Matthijs de Ligt aan de aftrap, kwam tegen het spelbeeld in op voorsprong. Danilo Cataldi gleed Alvaro Morata onderuit en op advies van de VAR belandde de bal op de stip: een buitenkans die werd benut door Leonardo Bonucci.

Primeur na 328 duels

Lazio bakte er ondanks de achterstand niet veel van. In de slotfase vloerde doelman Pepe Reina Federico Chiesa en opnieuw maakte Bonucci geen fout vanaf elf meter. Zo scoorde hij voor het eerst in 328 competitieduels twee keer in één wedstrijd.

De stand in de Serie A

Napoli gaat gaan kop in de Serie A, het heeft evenveel punten als AC Milan en speelt morgen tegen nummer drie Internazionale. Milan werd in Florence verslagen door Fiorentina (4-3).

Zlatan Ibrahimovic scoorde twee keer en is daarmee de oudste veertiger die dat flikt in één van de grote Europese competities. Bijna produceerde hij ook nog een derde, maar Lorenzo Venuti duwde uiteindelijk de bal achter zijn eigen keeper.

Dusan Vlahovic maakte er twee voor Fiorentina en is nu gedeeld topscorer van de Serie A met tien goals.

Zlatan Ibrahimovic

Atalanta Bergamo heeft dankzij een 5-2 zege op Spezia plaats vier stevig in handen. Bij Atlanta stonden Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl