Donny van de Beek viert zijn treffer tegen Watford

Van de Beek scoort voor verliezend United, koploper Chelsea simpel langs Leicester

Donny van de Beek heeft in een van zijn spaarzame optredens voor Manchester United gescoord, maar stapte in Watford wel met pijnlijke nederlaag van het veld: 4-1.

De middenvelder kreeg pas voor de vijfde keer dit seizoen speelminuten van trainer Ole Gunnar Solskjaer, wiens positie door het verlies tegen een van de degradatiekandidaten verder onder druk zal komen te staan.

Koploper Chelsea wint weer

Chelsea zette zijn kandidatuur voor de Engelse landstitel nog maar eens luister bij met een overtuigende wedstrijd op bezoek bij Leicester City. De ploeg van Hakim Ziyech, die in de tweede helft inviel, won met 3-0.

Chelsea bleef met de zege in Leicester voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen. De Londenaren blijven nog minimaal een week koploper in de Premier League. De voorsprong op achtervolger Liverpool, dat in eigen huis met klinkende cijfers (4-0) van Arsenal won, bedraagt vier punten.

Manchester City staat momenteel met zes punten achterstand op Chelsea derde in de Premier League, maar zij komen zondag nog in actie tegen Everton.

De nederlaag van Manchester United bij Watford was alweer het vijfde verlies van dit Premier League-seizoen. De thuisploeg heerste voor rust en kwam op 2-0 via goals van Joshua King en Ismïla Sarr, die na tien minuten een penalty had gemist.

Met de komst van Van de Beek na rust waren de rollen omgedraaid. De oud-Ajacied viel ijzersterk in en kopte op aangeven van Cristiano Ronaldo al snel raak. Hij had tot nu toe alleen bij zijn debuut (september 2020) gescoord voor United.

Van de Beek strooide vervolgens met fijne passjes, maar de 2-2 bleef uit. Ook nadat Harry Maguire rood had gekregen, waren de beste kansen voor United, maar in de extra tijd scoorden João Pedro en Emmanuel Dennis voor Watford.

Ole Gunnar Solskjaer

In de wedstrijd tussen Chelsea en Leicester kwam Chelsea na een klein kwartier op voorsprong via Antonio Rüdiger (0-1), maar toen had de Engelse koploper de lat al geraakt via Ben Chilwell, de voormalig Leicester City-speler die bij ieder balcontact werd uitgefloten.

Binnen het half uur verdubbelde Chelsea de score. De opstomende N'Golo Kanté, eveneens ex-Leicester, werd geen strobreed in de weg gelegd en schoot overtuigend binnen (0-2).

Leicester kende na een uur een opleving, maar dat drukte Chelsea snel de kop in met de 0-3. De vrijstaande Christian Pulisic werd gevonden door mede-invaller Ziyech en tekende voor de eindstand.

Straatvoetballer en YouTuber Soufiane Touzani ging recent op bezoek bij Ziyech in Londen:

Tiki Taka Touzani met 'The Wizard' Hakim Ziyech

Liverpool zegevierde op Anfield. De ploeg van Jürgen Klopp bleek veel te sterk voor Arsenal. Aanvankelijk boden de bezoekers nog wel prima tegenstand, maar toen Liverpool na een half uur echt gas ging geven, hadden ze weinig in te brengen.

Sadio Mané kopte voor rust raak en Diego Jota was na rust trefzeker na een cadeautje van Arsenal-verdediger Nuno Tavares. Mohamed Salah en Takumi Minamino voerden de score verder op en zette daarmee de eindstand op het scorebord.