Bayern lijdt recordnederlaag in beker, City kan vijfde League Cup op rij vergeten

Borussia Mönchengladbach bezorgt Bayern historische nederlaag

Borussia Mönchengladbach heeft Bayern München hardhandig uit de Duitse beker geknikkerd. De koploper in de Bundesliga, die allesbehalve met een B-ploeg aan de aftrap was verschenen, ging in de tweede ronde met maar liefst 5-0 onderuit in het Borussia-Park.

De 5-0 is de zwaarste nederlaag ooit voor de Zuid-Duitse grootmacht in de DFB-Pokal. Het was daarnaast voor het eerst sinds februari 2020 dat Bayern er niet in slaagde te scoren in een wedstrijd.

Ook City verrassend uitgeschakeld

In Engeland werd Manchester City in de vierde ronde van de League Cup uitgeschakeld door West Ham United. Van de afgelopen acht edities van het (na de FA Cup) tweede Engelse bekertoernooi had City er zes gewonnen, waaronder de laatste vier.

Beide ploegen kwamen in Londen in de reguliere speeltijd niet tot scoren, waarna de landskampioen - met Nathan Aké in de basis - in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie één keer miste. Invaller Phil Foden faalde bij de eerste City-penalty en zag de thuisploeg vijf keer raak schieten.

Borussia Mönchengladbach kende een bliksemstart tegen Bayern, recordhouder met twintig nationale bekers in de prijzenkast. Kouadio Koné bediende in de tweede minuut Breel Embolo, kreeg de bal weer terug en rondde beheerst af.

Bayern-doelman Manuel Neuer moest tien minuten later opnieuw vissen na een schot van Ramy Bensebaini, die in de 21ste minuut ook nog een penalty benutte: 3-0.

Vreugde bij Borussia Mönchengladbach na de vierde treffer tegen Bayern München

Bayerns afgang werd na rust compleet na twee messcherpe counters van Gladbach, dat zich in de competitie op een bescheiden twaalfde plaats terugvindt.

Ook Leverkusen sneuvelt

Naast Bayern München kreeg ook Bayer Leverkusen een nederlaag te slikken. Karlsruher SC, dat op het tweede Duitse niveau uitkomt, won de uitwedstrijd tegen de huidige nummer vier van de Bundesliga verrassend met 2-1.

Het doelpunt van Leverkusen kwam in het begin van de tweede helft van de voet van Jeremie Frimpong. De 1-1 van de jonge Nederlander werd echter tenietgedaan door de Zuid-Koreaan Kyoung-Rok Choi die slecht uitverdedigen door doelman Lukas Hradecky afstrafte.