Verslagenheid bij de spelers van AFC
NOS VoetbalAangepast

Heerenveen ontsnapt aan bekerblamage, andere eredivisieclubs winnen ook

Hoewel er vanavond op verschillende momenten een stunt in de lucht hing, heeft geen enkele eredivisieclub zich in de eerste ronde van de KNVB-beker laten verrassen.

sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, NEC, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, FC Twente en FC Groningen lieten zich niet in de luren leggen door respectievelijk AFC, Almere City, Capelle, GVVV, TOP Oss, sv O.S.S. '20 en Helmond Sport.

Heerenveen en Twente moeizaam

De amateurs van AFC waren op eigen veld het dichtst bij een bekerstunt. Na een kleine twintig minuten kopte Dalian Maatsen tegen Heerenveen raak voor de Amsterdammers, die uitkomen op het derde niveau. Pas diep in de tweede helft stelden de Friezen door goals van Henk Veerman en Filip Stevanovic orde op zaken (1-2).

Ook de spelers van derdedivisionist SV O.S.S. 1920 mochten lang hopen op een stunt, tegen FC Twente, maar ook zij werden uitgeschakeld. Twente was in Oss met 2-0 te sterk. De beslissing viel pas in blessuretijd.

In het stadion van eerstedivisionist FC Oss was Twente de betere ploeg, maar dat leidde niet tot veel grote kansen voor de profclub. Uiteindelijk bracht middenvelder Ramiz Zerrouki de Twentenaren na een kwartier met een prachtig afstandsschot op voorsprong.

Twintig minuten later leek spits Ricky van Wolfswinkel de wedstrijd te gaan beslissen vanaf de strafschopstip, maar hij schoot over en hield SV O.S.S. in leven.

Het onzorgvuldige Twente had meer balbezit, maar de Ossenaren kregen ook mogelijkheden om te scoren. Die benutten ze niet. In blessuretijd kwam dan toch de genadeklap van Twente: Zerrouki scoorde met een intikker zijn tweede.

Geen misstap voor andere eredivisionisten

Sparta Rotterdam zette ook geen monsterscore neer, maar kwam ook niet in de problemen. In Veenendaal werd met 2-0 gewonnen van GVVV door goals van Mario Engels en Vito van Crooij.

Fortuna Sittard versloeg in eigen huis FC Oss met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Mats Seuntjens en George Cox (2x).

Go Ahead Eagles boekte een uitoverwinning op Almere City door goals van Luuk Brouwers en Inigo Cordoba. In Capelle won NEC met 0-3 van de gelijknamige amateurploeg. Elayis Tavsan scoorde twee keer en ook Ole Romeny deed nog een duit in het zakje.

FC Groningen won in het eigen stadion met 4-0 van Helmond Sport, dat niets in te brengen had. Op het scoreformulier staan Romano Postema (2x), Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen.

Morgen spelen RKC Waalwijk en Willem II nog een streekderby tegen elkaar en neemt de amateurtak van Ajax het op tegen Cambuur. Het 'grote' Ajax stroomt pas in de volgende ronde in. Net zoals de andere ploegen die Europees voetbal spelen.

Uitslagen KNVB-beker woensdag (eerste ronde)

OSS'20 (4) - FC Twente 0-2
IJsselmeervogels (3) - Excelsior (2) 0-3
ADO'20 (4) - Barendrecht (4) 2-3 (na verlenging)
De Treffers (3) - Rijnsburgse Boys (3) 2-2 (6-5 na strafschoppen)
Achilles Veen (5) - GVV Unitas (4) 4-0
GVVV (3) - Sparta Rotterdam 0-2
Fortuna Sittard - TOP Oss (2) 3-0
Capelle (5) - NEC 0-3
AFC (3) - SC Heerenveen 1-2
Westlandia (4) - Excelsior Maassluis (3) 2-5
Harkemase Boys (4) - DOVO (4) 2-1 (na verlenging)
Staphorst (4) - Gemert (4) 0-3
Almere City (2) - Go Ahead Eagles 0-2
FC Groningen - Helmond Sport (2) 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl