Olivier Giroud is de eerste speler sinds Mario Balotelli in 2013 die in zijn eerste drie thuisduels van AC Milan scoort.

Zwoegend Milan kent beste seizoenstart in 67 jaar dankzij goudhaantje Giroud

Voor het eerst sinds het seizoen 1954/55 heeft AC Milan negen van de eerste tien competitieduels gewonnen. Een vroege treffer van Olivier Giroud was genoeg voor winst op Torino én de koppositie in de Serie A.

De thuiszege op de tweede club uit Turijn was zwaarbevochten, al kwam Milan wel binnen een kwartier op voorsprong. De Fransman stond op de goede plaats toen een hoekschop van Sandro Tonali werd doorgekopt door Rade Krunic richting de tweede paal.

Koploper

Na rust waren de beste kansen voor de bezoekers. Zo kreeg invaller Antonio Sanabria twee goede kansen en teisterde de Belg Dennis Praet de lat. AC Milan hield echter stand en mag zich tenminste twee dagen koploper noemen in de Serie A.

Donderdag kan Napoli de koppositie (op doelsaldo) weer overnemen als het weet te winnen van Bologna.

De stand in de Serie A na drie duels van de tiende speelronde.

Venezia leed thuis een 2-1 nederlaag tegen het eveneens gepromoveerde Salernitana. Niet de uitslag was na afloop het belangrijkste gespreksonderwerp, maar een rode kaart voor Venezia-verdediger Ethan Ampadu.

De 21-jarige Welshman, die wordt gehuurd van Chelsea leek de bal met een correcte sliding op de grote ster van de bezoekers Franck Ribéry te veroveren, maar kreeg tot zijn verbazing toch rood.

Met tien man - waaronder de ingevallen Ridgeciano Haps - stelde Venezia zich tevreden met een punt. Diep in blessuretijd viel toch nog de 2-1.