PSV boekt dankzij drie late doelpunten benauwde zege op dapper PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van PSV - PEC Zwolle

Heel lang leek PSV zich zaterdagavond stuk te lopen op PEC Zwolle, maar dankzij drie doelpunten in de slotfase wisten de Eindhovenaren puntenverlies ternauwernood te voorkomen. PEC Zwolle stond 84 minuten op een 0-1 voorsprong, maar zag een resultaat in Eindhoven dus in het zicht van de haven in rook opgaan: 3-1.

Hekkensluiter PEC Zwolle ging met een schamel puntje uit de eerste acht wedstrijden met weinig vertrouwen richting Eindhoven, maar desondanks kwam de ploeg van Art Langeler na drie minuten pardoes op voorsprong.

De uittrap van doelman Kostas Lamprou werd doorgekopt en kwam terecht bij Daishawn Redan. De aanvaller, die deze week ook al trefzeker was voor Jong Oranje, schoot de bal vervolgens knap langs doelman Joël Drommel.

Belegering

PSV, waar Cody Gakpo en Noni Madueke terugkeerden van een blessure, begon na deze domper aan een ware belegering op het Zwolse doel. Maar de Eindhovenaren hadden of het vizier niet op scherp of uitblinker Lamprou bracht redding of de lat stond in de weg.

Dat laatste was het geval bij de inzet van Eran Zahavi na een kleine twintig minuten. Madueke bracht de Israëliër in stelling, maar die gleed de bal vervolgens op de onderkant van de lat.

Even daarvoor was PSV ook al dicht bij de gelijkmaker. Na een heerlijke pass van Phillipp Mwene en een piekfijne aanname en scherpe voorzet van Mario Götze wist de PEC Zwolle-verdediging met kunst en vliegwerk een doelpunt te verijdelen.

Opvallende wissel

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd: PSV viel aan en PEC hield vooral tegen. Trainer Roger Schmidt probeerde met wissels het tij te keren, maar haalde opvallend genoeg Zahavi eruit, de topscorer van PSV. De spits liet zich zichtbaar ontevreden vervangen voor Carlos Vinícius.

Via de andere invallers Yorbe Vertessen en Bruma kreeg PSV kansen, maar het was uiteindelijk verdediger André Ramalho die zes minuten voor tijd de ban brak voor PSV. Op het moment dat PSV zich stuk leek te lopen op het stugge PEC bracht hij de Eindhovenaren met een rake kopbal langszij.

PEC zag vervolgens niet alleen de eerste zege van het seizoen verdampen, maar ook een gelijkspel was de nummer laatst van de eredivisie niet gegund. Via een mooi schot van de bedrijvige Cody Gakpo en een heerlijke vrije trap van Olivier Boscagli ging PSV erop en erover en liet de Zwollenaren gedesillusioneerd achter.