Na Duitsland heeft ook imponerend Denemarken WK-ticket binnen

Na Duitsland en gastland Qatar is ook Denemarken zeker van deelname aan het WK van 2022. De Denen stelden het ticket veilig door in Kopenhagen met 1-0 van Oostenrijk te winnen.

Na Qatar en Duitsland ook Denemarken zeker van WK-deelname

De Denen zijn bezig aan een imponerende WK-kwalificatiereeks. Ze boekten tegen Oostenrijk hun achtste overwinning op rij en hebben nu een doelsaldo van 27 voor en nul tegen.

De thuisploeg begon fel en kreeg voor rust via Andreas Skov Olsen en Mikkel Damsgaard goede kansen. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Martin Hinteregger.

Na rust opende Joakim Maehle met een slim schot in de korte hoek al snel de score, waarna er weinig meer gebeurde in Kopenhagen.

Engeland morst punten

Engeland morste punten in groep I. De koploper kwam op Wembley niet verder dan 1-1 tegen Hongarije. Engeland had de overhand, maar Hongarije kwam voor rust op 0-1 via een penalty van Roland Sallai (overtreding Luke Shaw).

Engelsman Tammy Abraham (r) baalt van een gemiste kans tegen Hongarije

John Stones maakte niet veel later van dichtbij de 1-1. Hongarije mocht daarna de uitblinkende doelman Peter Gulacsi danken. De goalie van Red Bull Leipzig hield meerdere Engelsen van scoren af.

Engeland gaat nog wel aan de leiding in de groep, met drie punten voorsprong op Polen, dat met 1-0 wist te winnen van Albanië.

Hattrick Ronaldo

Portugal rekende in Faro met 5-0 af met Luxemburg. In de openingsfase benutte Ronaldo drie penalty's in vier minuten, al telden er maar twee omdat er eenmaal te vroeg was ingelopen.

Hij maakte na goals van Bruno Fernandes en João Palhinha ook de 5-0. Een magistrale omhaal van de aanvaller van Manchester United kon nog net worden gekeerd door doelman Anthony Moris.

Dankzij zijn hattrick scherpte de Portugees zijn wereldrecord van aantal internationale goals in het mannenvoetbal aan tot 115.