Dirk van Duijvenbode baalt in zijn partij met Luke Humphries
NOS SportAangepast

Darters Van Duijvenbode en Kleermaker snel klaar op World Grand Prix

Darters Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker zijn in de eerste ronde van de World Grand Prix, een van de grotere toernooien op de PDC-kalender, blijven steken.

Van Duijvenbode, die vorig jaar zijn internationale doorbraak kende door de finale te halen van het toernooi waar de legs beginnen met een dubbel, verloor in twee sets van de Engelsman Luke Humphries.

De Nederlander verloor de eerste set met 1-3, gaf wat meer tegengas in de tweede set, maar was niet in staat Humphries echt pijn te doen. De Engelsman maakte de partij met zijn tweede wedstrijdpijl af en won de tweede set met 3-2.

Martijn Kleermaker in actie tegen Mervyn King

Kleermaker overkwam eerder op de avond hetzelfde tegen Mervyn King, ook hij ging met 2-0 onderuit. De Nederlander kwam in de eerste set nog wel op een 2-1 voorsprong, maar miste later twee pijlen voor de set. King was koelbloediger en pakte de eerste met 3-2. In de tweede set maakte de Engelsman de partij af door met 3-1 te winnen.

Nog drie Nederlanders in actie

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Vincent van der Voort zijn de andere Nederlanders die dit toernooi nog in actie komen. De drie spelen maandagavond hun eersterondepartij. Van Gerwen won het toernooi vijf keer in zijn carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl