Uitblinker Okita loodst NEC langs Fortuna Sittard

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - NEC

NEC heeft tegen Fortuna Sittard zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Het duel in Zuid-Limburg, dat twintig jaar geleden voor het laatst op de rol stond in de eredivisie en destijds 2-2 werd, eindigde in 1-3.

Een effectief NEC had halverwege de eerste helft aan twee vloeiende aanvallen genoeg om twee keer te scoren: Jonathan Okita schoot van afstand raak om even later Elayis Tavsan met een bekeken pass te bedienen.

Er leek vanaf dat moment weinig aan de hand voor de bezoekers, maar een ongelukkige handsbal van Iván Márquez, die de bal via zijn dijbeen tegen de hand kreeg, leverde een penalty op voor de thuisclub. Mats Seuntjens maakte vanaf elf meter zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

Vuur snel gedoofd

Fortuna begon gretig aan de tweede helft, maar het vuur werd al snel gedoofd. Na een vlotte NEC-aanval lepelde uitblinker Okita de bal op het hoofd van Jordy Bruijn, die feilloos afrondde.

Fortuna, dat de competitie opende met een zege op FC Twente maar daar slechts twee remises aan heeft weten toe te voegen, probeerde nog wel het tij te keren, maar dat leidde tot niets.

Het gepromoveerde NEC, dat een week geleden bijna stuntte tegen Feyenoord in De Kuip, werd daarentegen bij enkele tegenstoten wel gevaarlijk. Zo schoot Magnus Mattsson in kansrijke positie over voor de Nijmegenaren, die na acht wedstrijden op elf punten staan.

Fortuna-trainer Ultee na nederlaag: 'Niet gek, gezien beide begrotingen'