Portugal na strafschoppen langs Kazachstan en bereikt finale WK zaalvoetbal

Portugese zaalvoetballers rekenen na strafschoppen af met Kazachstan

De zaalvoetballers van Portugal hebben zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap in Litouwen. Na strafschoppen rekenden de Portugezen, regerend Europees kampioen, af met Kazachstan. In de eindstrijd is Argentinië zondag de tegenstander.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, na de verlening gaf het scorebord 2-2 aan. De penalty's werden door Portugal net wat beter genomen: 4-3.

Voor rust werd de keeper van Kazachstan tot de meeste reddingen gedwongen, maar zelf creëerden de Kazachen ook de nodige kansen. Zo werd onder meer de paal en de lat geraakt.

In de tweede helft maakte Anilton César Varela Silva - voetbalnaam Pany - namens Portugal de openingstreffer van de wedstrijd. Dauren Nurgozhin tikte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen.

Kazachstan dicht bij stunt

Aan het begin van de verlenging kwam Kazachstan, dat met drie van oorsprong Brazilianen speel, via Douglas op voorsprong. Zijn vrije trap was zo hard dat er voor keeper Bebe geen houden aan was.

Anderhalve minuut voor het einde van de verlening schoot Bruno Coelho de Portugezen, vierde op het vorige WK, weer langszij, waarna Portugal de strafschoppen beter nam.

Bekijk hier de samenvatting van de eerste halve finale, de Superclásico tussen Argentinië en Brazilië: