Titelhouder Argentinië naar finale WK zaalvoetbal, ten koste van rivaal Brazilië

Argentijnse zaalvoetballers verslaan rivaal Brazilië in halve finale WK

Argentinië heeft zich ten koste van grote rivaal Brazilië geplaatst voor de finale van het WK zaalvoetbal. De regerend wereldkampioen was in de halve finale met 2-1 te sterk voor de Brazilianen, die al sinds 2012 wachten op een zesde wereldtitel.

Brazilië liet zich in de eerste helft van de Superclásico in de luren leggen door de gepassioneerde Argentijnen. Constantino Vaporaki opende de score door zijn voet tegen een schot van Cristian Borruto te zetten. Vlak daarna rondde Borruto zelf een fraaie Argentijnse aanval af.

Een paar minuten voor rust deden de Brazilianen iets terug. Sterspeler en topscorer Ferrao schoot de 2-1 binnen na een snelle, ingestudeerde combinatie uit een hoekschop.

In de tweede helft ging Brazilië verder op zoek naar de gelijkmaker. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg een handvol goede kansen, maar wist niet meer te scoren. Ook niet toen de ploeg besloot de keeper in te ruilen voor een veldspeler.

De Argentijnen vierden de zege alsof ze de wereldtitel al gewonnen hebben. De Brazilianen wacht de strijd om het brons. Het voetbalgekke land moet tot 2024 wachten op een nieuwe kans op de wereldtitel in de zaal.