Clubtopscorer Burgzorg bezorgt Heracles in matig duel winst op RKC

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - RKC Waalwijk

Delano Burgzorg heeft Heracles Almelo een 1-0 overwinning op RKC Waalwijk bezorgd. Het is de tweede zege van het eredivisieseizoen voor de Heraclieden.

Beide teams maakten er voor rust een slaapverwekkende vertoning van en in de tweede helft was een bevlieging van Burgzorg voldoende voor de thuiswinst.

Kansen Burgzorg

Voor rust was Burgzorg ook dicht bij een doelpunt. Bij de eerste mogelijkheid snoepte hij Vurnon Anita de bal af en ging hij met grote passen op het doel af, waarna doelman RKC-doelman Etienne Vaessen zich voor de bal wierp.

Bij een tweede kans was hij opnieuw Anita te snel af, maar bracht Vaessen weer redding.

Delano Burgzorg maakt de 1-0

In de tweede helft stichtte Bilal Basacikoglu het eerste serieuze gevaar. De Heraclied schoot net naast. Pas na een driedubbele Almelose wissel was er meer te beleven. De gastheren bestormden het RKC-doel en vonden dat via Burgzorg. Hij draaide zich knap vrij en ramde de bal in de 59ste minuut via de handen van Vaessen in het doel.

Met drie eredivisiegoals is Burgzorg dit seizoen tot nu toe de clubtopscorer van Heracles. De goal van vandaag was van die drie zijn eerste als basisspeler.

Kijk hieronder naar de reactie van Delano Burgzorg.

Matchwinner Burgzorg: 'Hoorde stemmetje in mijn hoofd'

Daarna zakte het duel alweer snel terug naar het matige niveau uit de eerste helft. Rai Vloet, de clubtopscorer van vorig seizoen, was in de slotfase nog dicht bij zijn tweede treffer van het seizoen. Hij schoot in kansrijke positie op de handen van Vaessen.

Aan de andere kant had Janis Blaswich weinig te doen en hield de Heracles-keeper zijn doel zonder problemen schoon.