Heraclied Vloet bezorgt AZ volgende dreun met prachtgoal ver in extra tijd

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - AZ

AZ zakt steeds verder weg op de ranglijst. De ploeg van trainer Pascal Jansen ging na een rode kaart voor Jordy Clasie met 3-2 onderuit tegen Heracles en staat nu voorlaatste.

De winnende treffer van Rai Vloet viel in de blessuretijd, vlak nadat AZ op gelijke hoogte was gekomen en dacht een punt mee te nemen uit Almelo.

AZ begon goed aan de wedstrijd tegen Heracles en kwam na bijna twintig minuten spelen verdiend op voorsprong door een treffer van Albert Gudmondson.

De bezoekers leken met die 1-0 de rust in te gaan, totdat een harde tackle van Jordy Clasie de wedstrijd kantelde. De middenvelder kwam aanvankelijk weg met een gele kaart, maar na inmenging van de videoscheidsrechter besloot Serdar Gözübüyük er alsnog rood voor te trekken.

AZ leek van slag dat het verder moest met tien man en Heracles profiteerde vrijwel direct. Kaj Sierhuis zette Timo Letschert eenvoudig opzij en schoot keihard binnen: 1-1.

AZ-speler Dani de Wit baalt na de nederlaag tegen Heracles

Na de rust speelde AZ om een punt te redden tegen het Almelose overtal, maar halverwege de tweede helft knalde Delano Burgzorg na een een-twee met Sierhuis de tweede voor Heracles binnen.

De overwinning voor de Heraclieden leek in de tas, maar de thuisploeg liet zich terugzakken en kreeg daarvoor de deksel op de neus. Tijjani Reijnders kreeg de bal voor de voeten en knalde van ruim buiten de zestien de gelijkmaker binnen.

Daarmee leek AZ toch nog met een punt te ontsnappen uit Almelo, maar in de laatste minuut van de vier minuten blessuretijd kreeg Heracles nog een vrije trap. Vloet ging achter de bal staan en krulde de bal weergaloos over de muur in de kruising.

Bekijk hieronder de reacties van doelpuntenmakers Rai Vloet en Kaj Sierhuis, en AZ-trainer Pascal Jansen: