Paul Pogba tijdens de wedstrijd tegen Young Boys

Ronaldo scoort weer, maar tiental United gaat diep in blessuretijd onderuit

Manchester United heeft een bittere pil moeten slikken in de eerste speelronde van de Champions League. De Engelse grootmacht ging ondanks een treffer van Cristiano Ronaldo onderuit bij Young Boys: 2-1. United speelde 55 minuten lang met tien man.

De 2-1 zege was voor Young Boys de tweede overwinning ooit in de Champions League. De vorige keer dat de Zwitserse ploeg won (2-1 tegen Juventus in 2018), speelde Ronaldo ook mee bij de tegenstander.

Record voor Ronaldo

De wedstrijd in Bern begon nog wel goed voor Ronaldo. De Portugees is al topscorer aller tijden van de Champions League en kreeg met zijn basisplek tegen Young Boys ook het record van meeste wedstrijden (177) in de Champions League op zijn naam. Hij deelt het record nog wel met zijn voormalig ploeggenoot bij Real Madrid Iker Casillas.

Ronaldo scoorde zaterdag al tweemaal tegen Newcastle United en ook in de Champions League was het snel raak. Binnen het kwartier zette hij Manchester United op voorsprong, na een mooie pass van Bruno Fernandes speelde Ronaldo de bal door de benen van de doelman (0-1).

Cristiano Ronaldo viert de 1-0 tegen Young Boys

Een rode kaart voor Aaron Wan-Bissaka, die op de enkel van Christopher Martins Pereira ging staan, zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Young Boys greep het initiatief en ging op jacht naar de gelijkmaker. Christian Fassnacht had de 1-1 op zijn voet, maar schoot hard voorlangs.

Na rust wist de thuisploeg wel te profiteren van de manmeersituatie. Moumi Ngamaleu kwam in de 66ste minuut voor zijn man en tikte de bal binnen (1-1).

Een tweede doelpunt van Young Boys hing in de lucht, maar pas diep in de blessuretijd sleepten de Zwitsers de overwinning uit het vuur. Een fout van Jesse Lingard leidde het winnende doelpunt van Theoson Siebatcheu in. Lingard speelde terug op keeper David De Gea maar had Siebatcheu daarbij over het hoofd gezien.

Vier strafschoppen in één helft

De wedstrijd tussen Sevilla en RB Salzburg werd gekenmerkt door strafschoppen. Liefst vier keer ging de bal op de stip in de eerste helft.

Karim Adeyemi miste de eerste kans vanaf elf meter, maar niet veel later kreeg RB Salzburg een tweede kans vanaf de penaltystip. Dit keer ging Luka Susic achter de bal staan en de Kroaat schoot wel raak (0-1).

Vervolgens nam Susic ook de derde strafschop van de wedstrijd, maar die poging belandde op de paal. Ook Sevilla kreeg een kans vanaf elf meter en die werd benut door Ivan Rakitic (1-1).

Sevilla met tien man

Na rust werden er geen strafschoppen meer uitgedeeld, maar wel een rode kaart. Sevilla-speler Youssef En-Nesyri kreeg na een schwalbe zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Doelpunten vielen er niet meer in de tweede helft, waardoor Sevilla en RB Salzburg met een 1-1 gelijkspel van het veld stapten.