NAC treurt na nederlaag tegen Jong Ajax

NAC hard onderuit bij Jong Ajax, ook verlies voor De Graafschap

NAC Breda en De Graafschap hebben opnieuw punten verloren in de Keuken Kampioen Divisie. NAC werd opgerold door Jong Ajax en De Graafschap ging onderuit bij Jong AZ, de verrassende koploper.

Beide ploegen waren afgelopen voorjaar nog dicht bij promotie naar de eredivisie, maar zullen daar in de huidige vorm dit seizoen geen aanspraak op kunnen maken.

Vooral in Breda vallen de resultaten tegen. De ploeg van trainer Edwin de Graaf heeft van de zes gespeelde wedstrijden er maar één gewonnen.

Negen doelpunten

Tegen Jong Ajax - dat met een bijna eredivisiewaardig elftal aantrad - kwam NAC nog wel op een vroege voorsprong, maar werd daarna volledig weggetikt door de Amsterdammers en na 25 minuten stond het al 4-1.

In de tweede helft scoorde Ajax nog twee keer tegen het teleurstellende NAC, dat in de slotfase nog wel wat terugdeed: 6-3.

De Graafschap ging afgelopen vrijdag voor eigen publiek met 3-0 onderuit en stapte ook tegen Jong AZ met een nederlaag van het veld: 2-1. Het was alweer de derde nederlaag van het seizoen voor de Doetinchemmers.

Roda knokt naar gelijkspel in Volendam

Volendam had de zaken goed voor elkaar tegen Roda JC, totdat Daryl van Mieghem bij een 1-0 stand zijn tweede gele kaart kreeg.

Roda kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt en Denso Kasius leek Volendam toch de overwinning te bezorgen, voordat Stefano Marzo vlak voor tijd nog de 2-2 maakte.