NEC 75 minuten met man meer, maar Willem II houdt stand (0-0)

Bekijk de samenvatting van NEC - Willem II

NEC speelde tegen Willem II liefst 75 minuten met een man meer, maar de Nijmegenaren slaagden er niet in om de Tilburgse muur te slechten. En dus bleef het bij 0-0.

Na een levendige beginfase, met kansen voor Ali Akman (NEC) en Kwasi Wriedt (Willem II), kregen de bezoekers na bijna een kwartier spelen een fikse tegenslag te verwerken.

Na een lange bal van Dirk Proper op Jonathan Okita kwam Willem II-doelman Jorn Brondeel ver uit zijn doel. Okita trachtte Brondeel te passeren, maar de Belgische sluitpost maakte daarbij hands. Scheidsrechter Pol van Boekel was onverbiddelijk en toonde Brondeel de rode kaart.

Keeper Jorn Brondeel (Willem II) moet vertrekken na zijn handsbal

Brondeel was al de vervanger van de op zaterdag op de training geblesseerd geraakte Timon Wellenreuther, waardoor de 20-jarige Connor van den Berg plots zijn opwachting moest maken. Immers, de ontevreden Robbin Ruiter, die het seizoen nog in de basis begon, ontbrak eveneens.

Met de vierde keeper op doel hield Willem II in het vervolg van de eerste helft stand, al kwamen de Nijmegenaren één keer heel dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van Okita schoot Mikkel Duelund op de paal.

Met centrale verdediger Nikolaos Michelis in de ploeg voor spits Wriedt waren de intenties van Willem II in de tweede helft duidelijk: met een man minder het punt uit het vuur slepen.

Bekijk hieronder de reacties van Connor van den Berg, Lasse Schöne, Fred Grim en Rogier Meijer.

Debutant Van den Berg onderscheidde zich met een redding op een inzet van Okita, die richting de slotfase na een corner ook nog eens de lat trof. Kort daarvoor zette invaller Max Svensson namens Willem II keeper Mattijs Branderhorst een keer aan het werk.

Toch was het NEC dat logischerwijs de klok sloeg in een kolkend Goffert-stadion, maar de ploeg van Rogier Meijer kon het overwicht niet omzetten in een goal, ook omdat Okita in blessuretijd nogmaals de lat raakte.

Beide ploegen staan na het behaalde punt nu op zeven punten uit vier wedstrijden.