NOS Sport

Volleyballers verslaan ook Noord-Macedonië zonder setverlies op EK

Volleyballers verslaan ook Noord-Macedonië zonder setverlies op EK

De Nederlandse volleyballers hebben in het Finse Tampere ook hun tweede duel bij het EK gewonnen. Net als in het eerste duel met Spanje speelde Oranje niet geweldig tegen het bescheiden Noord-Macedonië, maar won wel met 3-0 (25-20, 25-18, 25-22).

Van alle EK-deelnemers is Noord-Macedonië (24ste op de Europese ranglijst) op papier de zwakste broeder in de poule. Elf jaar geleden verloor Nederland echter al eens met 3-2 in de EK-kwalificatie en ook nu bleek het een taaie tegenstander voor de nummer 8 van Europa.

Vijf nieuwe spelers

Na de moeizame eerste wedstrijd tegen Spanje begon bondscoach Roberto Piazza met vijf nieuwe spelers aan het duel. Zo waren sterren als Nimir Abdelaziz en Fabian Plak buiten de basisopstelling gelaten.

In de eerste twee sets gaf de ploeg een substantiële voorsprong weg. Halverwege de tweede set nam Noord-Macedonië zelfs een 14-15 voorsprong, maar daarna stoomde Nederland toch door naar setwinst.

De volleyballers van Noord-Macedonië boden Nederland stevig partij bij het EK-duel in Tampere.

De derde set nam Nederland vroeg een kleine voorsprong en hield dat vast. De dit toernooi teruggekeerde Wouter ter Maat mocht het beslissende punt binnen slaan.

Rusland wordt andere koek

Met twee zeges op de twee zwakste ploegen in de poule gaat Nederland voorlopig aan de leiding in groep C. Zaterdag wacht de ploeg van bondscoach Piazza in Rusland echter een grotere uitdaging.

De verliezend finalist van de Olympische Spelen in Tokio aast op revanche na de verrassende nederlaag in het eerste duel tegen Turkije.

Stand in groep C

1. Nederland 2-6 (6-0)
2. Turkije 2-6 (6-2)
3. Finland 1-3 (3-1)
4. Rusland 1-0 (1-3)
5. Spanje 2-0 (1-6)
6. Noord-Macedonië 2-0 (1-6)

Het EK volleybal wordt gespeeld in Polen, Slowakije, Estland en Finland. De beste vier ploegen in de groep plaatsen zich voor de achtste finales.

Dan wacht in het Poolse Gdánsk mogelijk een confrontatie met Europees kampioen Servië of wereldkampioen Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl