Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Record Ronaldo als meest trefzekere international ooit, ook Zahavi op schot

Cristiano Ronaldo is de Iraniër Ali Daei voorbij als meest trefzekere international ter wereld, met 111 goals voor zijn land. De Portugese ster kopte in het WK-kwalificatieduel met Ierland twee keer raak in de slotfase (2-1).

Aanvankelijk leek Ronaldo met een gemiste strafschop nog de schlemiel van de avond te worden, zeker nadat de Ieren daarna door een kopbal van John Egan de leiding grepen.

Toch was het na een paar grote kansen voor de Portugezen in de absolute slotfase nog twee keer raak. In de voorlaatste minuut kopte Ronaldo de gelijkmaker tussen de palen. In de zesde minuut van de extra tijd maakte hij ook nog de winnende. Door de gele kaart die hij voor het juichen zonder shirt ontving, mist hij de volgende groepswedstrijd, dinsdag uit bij Azerbeidzjan.

Portugal heeft door deze spectaculaire ontsnapping de leiding in groep A behouden.

Onbezonnen actie Koundé

Frankrijk bleef ook aan kop in zijn poule, maar thuis tegen Bosnië-Herzegovina mazzelde de wereldkampioen met een gelijkspel (1-1). De Fransen speelden zeer slordig. Edin Dzeko profiteerde in de 36ste minuut van het verdedigende geklungel. Na een onderschepping verdween de bal hard en laag in de hoek.

Geholpen door de Bosnische verdediging verdween een inzet van Antoine Griezmann net achter de lijn en was het bij rust weer gelijk. Doordrukken konden de Fransen echter niet, na een rode kaart voor Jules Koundé vlak na de pauze. Bosnië kreeg na de onbezonnen actie van de verdediger zelfs de beste kans op de zege.

Drie keer Zahavi

Eran Zahavi is door een hattrick op de Faeröer (0-4) bijna topscorer aller tijden van Israël. Drie keer scoorde de PSV-spits met bekeken schoten van afstand. Met name de eerste twee verdwenen zeer fraai in het doel.

Zahavi staat nu op 29 interlanddoelpunten. Dat zijn er drie minder dan Mordechai Spiegler in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw maakte.

In diezelfde poule heeft Denemarken zijn blakende EK-vorm vastgehouden. Vooral de tweede treffer van Joakim Maehle was technisch van grote klasse tegen de kansloze Schotten (2-0). Over veel schijven ging de bal soepel rond, zoals ook het doelsaldo van 16-0 er na vier zeges in evenveel duels niet om liegt bij de koploper in groep D.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl