AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners
NOS Voetbal

AZ-captain Koopmeiners heeft 'totaal nog niet naar die Conference League gekeken'

Ja, het is ook Europees voetbal. Maar ze moeten er bij AZ niet aan denken een trede af te dalen. "Als ik heel eerlijk ben, heb ik nog totaal niet naar de Conference League gekeken", aldus aanvoerder Teun Koopmeiners.

AZ moet donderdagavond een 2-0 achterstand goedmaken tegen Celtic, in de laatste voorronde van de Europa League. Lukt dat niet, dan mogen de Alkmaarders het een niveautje lager proberen.

Vangnet

De Conference League als vangnet, dus. Maar die wetenschap maakt volgens trainer Pascal Jansen geen verschil wat betreft de instelling van zijn ploeg. "Nee, totaal niet. Dat zou een hele, hele slechte zaak zijn."

AZ-captain Koopmeiners heeft 'totaal nog niet naar die Conference League gekeken'

"Ik ben alleen maar bezig met die Europa League halen", onderstreept Koopmeiners nog maar eens. "Daar willen we in blijven spelen. Het liefst nog een stap hoger, maar dat is nu niet haalbaar."

Om vervolgens nog maar eens te herhalen: "Ik heb totaal nog niet naar die Conference League gekeken, als ik eerlijk ben."

Goed, honderd procent focus op de Europa League dus. Op de return tegen Celtic. Maar met twee nederlagen in de eerste twee officiële wedstrijden van dit seizoen, biedt de eigen vorm AZ weinig houvast.

"We zijn het met elkaar eens dat er een hoop dingen beter hadden gekund", aldus Koopmeiners. "Maar er waren in die wedstrijden ook aanknopingspunten. En daarmee doel ik vooral op de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd, En ook 100 procent kansen."

Jansen: 'Het is inderdaad nog niet overtuigend geweest, met name in Waalwijk'

"Pavlidis op de paal tegen Celtic, Pavlidis ook onder andere tegen RKC", vult Jansen aan. "Maar het is inderdaad nog niet overtuigend geweest, met name in Waalwijk. Maar je moet Celtic ook niet onderschatten. Ze hebben behoorlijke spelers en in Schotland was het een geweldige atmosfeer, met 52.000 man op de tribune."

2-0 achter

"Het is rust en we gaan met een 2-0 achterstand die tweede helft in", schetst Jansen de zienswijze in Alkmaar. "We gaan de wedstrijd in om in ieder geval twee goals te maken."

Een al te doldrieste doelpuntenjacht dreigt dan. Met een rake Schotse counter die aan alle AZ-hoop een einde maakt, als doemscenario.

Jansen: "We hebben 90 minuten, plus wat blessuretijd, waarschijnlijk. Dus het is zeker niet de bedoeling om dat allemaal in het eerste kwartier te stoppen en te proberen dan al die wedstrijd over de streep te trekken. Mocht dat wel lukken, dan is dat mooi meegenomen. Maar we hebben 90 minuten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl