Mohammed Salah is een van de getroffen spelers
NOS Voetbal

Premier League laat geen spelers afreizen voor interlands in 'rode' gebieden

Clubs uit de Premier League verbieden spelers unaniem om in september aan te treden in interlands die gespeeld worden in gebieden waar volgen Groot-Brittannië code rood geldt. Op de lijst staan geen Europese landen.

Daarmee willen de negentien verenigingen uit de prestigieuze Engelse clubcompetitie voorkomen dat een slordige zestig spelers bij terugkeer van de overzeese verplichtingen niet ogenblikkelijk beschikbaar zijn, omdat ze eerst tien dagen in een hotel in quarantaine dienen te gaan.

'Met tegenzin, maar unaniem'

Het besluit is 'met tegenzin, maar unaniem' genomen, zo valt te lezen in een gezamenlijke verklaring die dinsdag werd uitgegeven.

"Niet alleen zijn het welzijn en de fitheid van spelers in het geding. Zij zouden ook twee duels in de Premier League, een speelronde in een van de competities van de UEFA en de derde ronde van de League Cup missen. Daarnaast gaat de quarantaine ten koste van het wedstrijdritme."

Door het besluit mist Mo Salah bijvoorbeeld het treffen van Egypte met Angola, op 2 september.

Drie dagen later ontvangt Brazilië in het Maracana aartsrivaal Argentinië. De Brazilianen Allison Becker, Fabinho en Roberto Firmino (Liverpool), Ederson en Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea), Fred (Manchester United), Richarlison (Everton) en Raphinha (Leeds United) hoeven nu niet af te reizen naar Rio de Janeiro. Hetzelfde geldt voor Emiliano Martinez, de doelman van Aston Villa én Argentinië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl