NOS Voetbal

Ajax baart opzien: 'Niveau heel laag, aan de bal heel slecht'

Twijfels over Haller: 'Hij kan dit seizoen in problemen komen'

"Het was schrikken van Ajax, het niveau was heel laag", stelt NOS-commentator Arno Vermeulen in Studio Voetbal over het optreden van de landskampioen tegen FC Twente.

De Amsterdammers speelden zondag met 1-1 gelijk in Enschede en leden daarmee het eerste puntenverlies van het seizoen.

"Twente had een goed strijdplan", had Ibrahim Afellay gezien. "Met name door hoog druk te zetten, en daar had Ajax totaal geen antwoord op. Theo Janssen: "Twente heeft Ajax aangepakt en ging echt de duels aan. Echt goed gedaan. Aan de bal was Ajax heel slecht. Wanneer speelt Ajax eens de lange bal? Het is alleen maar opbouwen."

Oud-spits Pierre van Hooijdonk had speciale aandacht voor Sébastien Haller. "Hij is 0,0 gevoed", zegt Van Hooijdonk. "De manier waarop hij die goal maakt is typerend. Dat je zo aan je doelpuntje moet komen..."

"Wat wordt dit voor een jaar voor Haller?", vraagt Vermeulen zich af. "Krijgt hij het niet lastig? Het Amsterdamse publiek is kritisch. Qua goals doet hij het wel aardig, maar het voetbal is dun. Dit kan een jaar zijn dat hij echt in problemen komt."

Van Hooijdonk merkt op dat Ajax-spitsen het de laatste jaren altijd moeilijk hebben. "We doen net of deze jongen heeft teleurgesteld", wijst hij op de 13 goals in 21 eredivisiewedstrijden voor Ajax van Haller.

"Is het voldoende?", vraagt Vermeulen zich af. Van Hooijdonk: "Stel hem 34 wedstrijden op en hij maakt 25 goals. In de Champions League is een ander verhaal. Dan speel je tegen sterkere tegenstanders en kan je kiezen voor de Tadic-variant in de spits."

Kijk hieronder naar discussies over Cristiano Ronaldo en de ideale opstelling van Oranje, maar ook naar de vaste rubrieken Eindsignaal over Oebele Schokker (door Frank Heinen), Korte Corner over zand in de machina Ajax (door Marcel van Roosmalen) en het alternatieve overzicht van de tweede speelronde van de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl