Robert Lewandowski baalt na de gelijkmaker van Köln

Bayern moet hard werken voor eerste zege in nieuw Bundesliga-seizoen

Bayern München heeft de eerste overwinning van het nieuwe Bundesliga-seizoen te pakken, maar overtuigend was het optreden opnieuw niet.

Na de 1-1 tegen Borussia Mönchengladbach van vorige week won de titelhouder nu moeizaam van Köln: 3-2.

De eerste helft leverde maar één schot op doel op: Niklas Süle baande zich een weg door de Köln-defensie en dwong doelman Timo Horn tot een redding. Aan de overzijde ontsnapte Bayern-doelman Manuel Neuer na een mispeer.

Bayern versnelde na de rust en kwam via Robert Lewandowski en Serge Gnabry vlot op 2-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar drie minuten was het alweer gelijk. Eerst kopte Anthony Modeste hard raak op aangeven van Jonas Hector en vlak daarna werkte Mark Uth een voorzet van Kingsley Ehizibue binnen.

Gnabry voorkwam, op de dag dat de overleden Gerd Müller werd herdacht, dat Bayern een nederlaag leed met een diagonale pegel: 3-2.