FC Utrecht begint sterk aan nieuw seizoen met klinkende zege op Sparta

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht-Sparta (4-0)

FC Utrecht is het nieuwe voetbalseizoen in de eredivisie uitstekend begonnen met een 4-0 overwinning op Sparta.

Adam Maher, Mark van der Maarel, aankoop Anastasios Douvikas en Simon Gustafson verzorgden de goals voor de nummer zes van het afgelopen seizoen.

De ploeg van trainer René Hake verzuimde alleen om de Rotterdammers op een nog grotere nederlaag te trakteren. Gyrano Kerk was daar onder meer verantwoordelijk voor, aangezien hij fiks aantal kansen in de Galgenwaard miste.

Utrecht-keeper Maarten Paes is blij

Utrecht schoot uit de startblokken met een fraaie goal van Maher uit een vrije trap na twee minuten. De Domstedelingen roken dat er meer te halen was, want Sparta oogde lamlendig. Kerk en Othmane Boussaid vergaten echter het duel nog voor rust te beslissen.

Sparta veerde in de tweede helft op en werd zowaar gevaarlijk. De gelijkmaker hing plots in de lucht. Toch vielen de treffers aan de andere kant.

De Griekse debutant Douvikas, die deze zomer overkwam van Volos NPS, clubicoon Van der Maarel en aanvoerder Gustafson (strafschop) gaven Utrecht alsnog een ruime zege.