Naoufal Bannis na een gemiste kans tegen FC Drita

Feyenoord bijt zich stuk op FC Drita in tweede voorronde Conference League

Feyenoord heeft in de tweede voorronde van de Conference League zichzelf een slechte dienst bewezen door niet te winnen van een stug FC Drita. De bescheiden club uit Kosovo hield de Rotterdammers op 0-0. Volgende week is de return in De Kuip.

FC Drita ontving de Rotterdammers in Pristina, de hoofdstad van Kosovo, omdat het eigen stadion niet aan de eisen voldeed. Desondanks zaten er flink wat supporters (zo'n 3.500) van de thuisclub op de tribune.

In de eerste helft viel er weinig te beleven voor de fanatieke Drita-aanhang. Feyenoord had de overhand, maar dat resulteerde niet in veel uitgespeelde kansen. Naoufal Bannis liep zich na zes minuten vrij. Hij stuitte echter op de doelman.

Dat was ook direct het gevaarlijkste moment van de bezoekers in de eerste helft. Alleen op een schot van Jens Toornstra moest de keeper nog in actie komen. De bal kwam recht op hem af en zijn vuisten erachter zetten, was voldoende om een Feyenoord-doelpunt te voorkomen.

Grote kansen na rust

Na rust werden de Rotterdammers steeds gevaarlijker en was Tyrell Malacia zelfs dicht bij de openingstreffer. De Kosovaarse doelman dook echter naar de goed hoek en stompte de bal uit het doel.

Ook Guus Til kreeg een enorme kans. Marcus Pedersen gaf de bal op een presenteerblaadje, maar Til werkte hem naast het doel. Diep in blessuretijd schoot Francesco Antonucci de bal nog op de paal, waarna invaller Robert Bozenik de bal in de rebound alleen nog kon schampen met zijn hoofd.

Voor trainer Arne Slot was de term 'licht teleurgesteld' na afloop nog zwak uitgedrukt. "Het is enorm teleurstellend dat we hier met 0-0 weggaan. Vooral omdat we zoveel balbezit hebben gehad, maar zo weinig kansen hebben gecreëerd."

Slot en Til verbijten teleurstelling in Kosovo: 'Hadden hier moeten winnen'

Binnen de ploeg heerst er een gebrek aan creativiteit zag Slot. "Met de huidige teambezetting hebben we moeite om tot kansen te komen. Er zijn te weinig spelers die in de kleine ruimte kunnen wegdraaien, een een-twee kunnen opzetten of een steekpass kunnen geven", besloot de debuterende trainer.

Als Feyenoord volgende week in eigen huis wel weet te winnen van FC Drita, treft het in de derde voorronde het Zwitserse FC Luzern. Dan stroomt ook Vitesse in, dat speelt tegen het Ierse Dundalk of Levada Tallinn uit Estland.