Romeric Yapi
NOS Voetbal

Vitesse presenteert #VluggeYapi, oud-jeugdspeler van Paris Saint-Germain

"Hi, ik ben Yapi, rechtsback en blij om hier te zijn." Na een kort sprintje op de atletiekbaan van sportcentrum Papendal, gelegen naast het trainingscomplex van Vitesse, spreekt de nieuwste aanwinst van de Arnhemse voetbalclub de buitenwereld toe.

De Fransman Romaric Yapi, die ook de nationaliteit van Ivoorkust heeft, tekende bij Vitesse een contract voor drie seizoenen, tot medio 2024. Yapi komt over van Premier League-club Brighton & Hove Albion. Of er met de overgang een transferbedrag is gemoeid en hoe hoog dat dan zou zijn, is niet bekendgemaakt.

"Bienvenue, Yapi", schrijft Vitesse op Twitter bij de video waarmee zij de overgang van Yapi wereldkundig maken. Daarbij toegevoegd de hashtag '#VluggeYapi'. Daarmee wordt er met een knipoog verwezen naar een van de boeven uit de televisieserie van Bassie en Adriaan.

"Ik ben een rechtsachter met veel snelheid en energie", vertelt Yapi op de website van Vitesse over zichzelf. "Ik ben heel blij met mijn transfer naar Vitesse. Het project van deze mooie club spreekt mij erg aan."

De rechtsachter, die dinsdag 21 jaar wordt, speelde in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en deed één oefenwedstrijd mee met het eerste elftal. In 2019 maakte hij de overstap naar Brighton, waar hij tot één duel voor de hoofdmacht kwam, in de League Cup tegen Aston Villa.

"Romaric is een veelzijdige, energieke en snelle speler. Hij brengt kwaliteit met zich mee, maar heeft ook nog veel potentie om door te groeien", zegt technisch directeur Johannes Spors van Vitesse.

Yapi is vierde nieuweling

Eerder trok Vitesse doelman Daan Reiziger, Julian Von Moos en Toni Domgjoni aan. Daarnaast verlengde de club de huurperiodes van Jacob Rasmussen en Loïs Openda met een jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl