Devin Booker in actie tijdens het tweede duel tegen Milwaukee Bucks
NOS Sport

Ondanks 42 punten voor Antetokounmpo winnen Suns ook tweede duel NBA-finale

De basketballers van Phoenix Suns hebben ook het tweede duel met Milwaukee Bucks gewonnen in de finale van de NBA: 118-108. De Suns, die op jacht zijn naar hun eerste titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie, staan nu met 2-0 voor in de best-of-7-serie.

"Voor ons gevoel staat het nog steeds 0-0", vertelde Devin Booker, die 31 punten bij elkaar gooide voor de Suns. "We zien iedere wedstrijd als de beslissingswedstrijd. Dat is onze mentaliteit. Het zal daar in Milwaukee rumoerig worden, maar we zijn er klaar voor."

Suns nemen regie over

Booker was samen met Mikal Bridges (27 punten) en veteraan Chris Paul (23 punten) op dreef voor Phoenix Suns. De Suns namen in het tweede kwart de regie over en kwamen niet meer in de problemen.

"Verliezen doet pijn, maar we gaan dit oplossen", vertelde Giannis Antetokounmpo, de Griekse ster van de Bucks die 42 punten maakte en goed was voor 12 rebounds. "We hebben eerder in zo'n situatie gezeten, we weten waar het om draait."

Na twee wedstrijden in Phoenix, het eerste duel eindigde woensdag in 118-105, worden de komende twee duels gespeeld in het stadion van de Bucks.

Beide ploegen speelden twee keer eerder om de Noord-Amerikaanse basketbaltitel. De Suns verloren beide finales (1976 en 1993). Milwaukee werd in 1971 kampioen en was in 1974 verliezend finalist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl