Een Russische Antonov (archief)
NOS NieuwsAangepast

Geen overlevenden na vliegtuigcrash in oosten van Rusland

Een klein verkeersvliegtuig is in het uiterste oosten van Rusland neergestort. Geen van de 28 inzittenden heeft de crash overleefd, meldt het Russische staatsluchtvaartagentschap.

Brokstukken van het vliegtuig werden op vijf kilometer afstand van de luchthaven van Palana langs de zee van Ochotsk gevonden. Het vliegtuig was onderweg naar dat vliegveld. In eerdere berichten werd gemeld dat het toestel in zee was gestort.

De gouverneur van het schiereiland Kamtsjatka zegt nu tegen persbureau Interfax dat de romp van het toestel op land is gevonden en andere delen in de zee.

Contact met verkeersleiding verloren

De AN-26 Antonov was bezig met een regionale vlucht van Petropavlovsk naar Palana, toen het contact met de verkeersleiding verloren ging en het toestel van de radar verdween. Beide plaatsen liggen op Kamtsjatka. Ook de burgemeester van Palana was aan boord van het vliegtuig.

Een kaartje van Kamtsjatka

Voor de landing in Palana ging het mis. Met twee helikopters en een vliegtuig werd naar het toestel uitgekeken. Het gaat om een tweemotorig vliegtuig, dat in 1982 werd gebouwd, meldt het verantwoordelijke Russische ministerie. Volgens persbureau Interfax was het bewolkt weer in het gebied.

De AN-26 is een oud, tweemotorig toestel, dat al in 1969 op de markt kwam. In totaal zijn er door de Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov ruim 1400 van geproduceerd. Ze werden vaak als militair transportvliegtuig gebruikt.

In de loop der jaren zijn er een aantal ongelukken mee gebeurd, Vorig jaar verongelukte een AN-26 in Oekraïne. Daarbij kwamen 26 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl